Nu kan du – teoretiskt sett – köpa den här monsteryachten för 3 miljarder

Paul Allens lyxyacht

Antagligen det bästa självisoleringsalternativet för dig som har tre miljarder kronor på sparkontot.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-09-19 13:28  |  Lästid: 2 minuter

Om du, precis som oss andra, spanar på vilken yacht du näst ska köpa så har du tur. Den avlidne Microsoftmiljardären Paul Allens (inte att förväxla med karaktären i American Psycho) monsteryacht vid namn The Octopus (inte att förväxla med Maud Adams karaktär i Bondfilmen Octopussy) finns nämligen fortfarande ute på marknaden för drygt tre miljarder kronor.

Innan du febrilt skriver in bankkortsnummer och CVC-kod på check out-sidan borde du dock veta vad världens kanske vräkigaste båt (samt karantänalternativ) som varit till salu sedan i slutet av sommaren i fjol har att erbjuda.

Nå, låt oss börja med de två helikopterplattorna som finns på yachten. Det är trots allt viktigt att ha någonstans att landa sina Blackhawks (i plural). Känns likväl mödosamt att behöva åka jolle ut till din megabåt och klättra upp för en trappa innan semestern ska avnjutas.

På bilden syns bara en helikopterplatta, men oroa dig inte – det finns en till!

Inte nog med det: yachten har ett däck för uteslutande underhållningsaktiviteter med biosalong, bibliotek, gym, spa och en basketplan.

Det låter kanske ansträngande att lyfta vikter, sitta i en varm bastu eller göra åtskilliga slam dunks hela dagen. Men oroa dig inte. Blir du trött kan du istället bege dig till en av flera loungar eller sätta dig i glasbubblan på nedre däck där du kan observera havsbotten.

Men var ska alla mina kompisar få plats då, kanske du oroligt tänker?

Fear no more – det finns plats för sammanlagt 26 gäster i 13 olika hytter. Skulle det inte vara nog kan du alltid knyta bekantskap med den 63 man starka besättningen som är nödvändig för att hålla yachten i toppskick.

Microsoftmiljardärens Paul Allens lyxyacht
Funderar du på vilken båt som du ska skryta med under Stockholmsveckan på Gotland nästa sommar är The Octopus kanske inte helt fel alternativ.

Nu kanske du tänker att allt detta borde vara vedertaget och finnas på varje yacht som man måste punga ut mer än tre miljarder kronor för – men det finns faktiskt en grej som skiljer The Octopus från andra vräkyachter.

I priset ingår även en fjärrstyrd ubåt som kan dyka ända ned till 3 000 meters djup och streama högupplöst live-video till yachten. Vill du dock ha hela upplevelsen så kan du istället hoppa in i den gula ubåten Pagoo, med plats för åtta gäster, som följer med i köpet.

The Octopus är skräddarsydd för en riktig pengaspruta. Råkar du alltså ha 3 165 000 000 kronor över på sparkontot och får dig ett sug har du alltså möjlighet att sitta i världens absolut vräkigaste karantän.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-03-24 10:51