Drömmen för 90-talister – Tamagotchi och Pokémon släpper digitala husdjur

De två ikoniska japanska varumärkena gör gemensam sak och släpper, vad det verkar, Tamagotchis där djuren man tar hand om är Pokémons.

David Johansson | Foto: Drew Pulig  |  Publicerad 2018-11-07 14:29  |  Lästid: < 1 minuter

Att både Pokémon och Tamagotchi är starka tidsmarkörer för 90-talet är knappast en kontroversiell åsikt. När de var som mest aktuella var folk som besatta av att mata och se om sina virtuella djur, eller följa serien om Ash och hans resa att bli Pokémonmästare. När de ikoniska varumärkena nu gör gemensam sak och släpper Tamagotchis i samarbete med Pokémon lär det vattnas i munnen på en hel generation 90-talskids. 

Samarbeten mellan olika och varumärken är absolut inget nytt. Men om det är ett samarbete som ingen egentligen tänkt på – men som ändå förmodligen uppskattas av en sjukligt stor del av jordens befolkning – är det samarbetet som nu verkar bli sanning: Pokémon och Tamagotchi gör en samarbetskollektion med Tamagotchis med Pokémon-tema.

Det är på ett japanskt chattforum som det dykt upp ett reklamblad där Tamagotchis med pixlade Pokémons syns i olika färger med tillhörande små Pokémons. Serebii var först med att peka ut läckan. Så istället för att ta hand om de klassiska Tamagotchi-figurerna kan man ro om en liten Charizard eller Eevee som får plats i fickan. Ändå mysigt.

tamagotchi pokémon reklamblad

Med tanke på att de nya Pokemon: Let’s Go-spelen släpps inom kort kan det vara ett PR-trick, eller ett faktiskt samarbete som sammanfaller med spelens release den 16 november. Den första Tamagotchi som släpps är deras modell Tamagotchi Nano med Pokémonen Eevee. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:02