Hoppa till innehåll

Uniqlo släpper unika t-shirts med Pokémon-tryck

Joakim Almén

Kollektionen är ett samarbete med konstnären Daniel Arsham och leker med idén om att Pokémon grävts ur jorden tusen år fram i tiden.

Japanska modejätten Uniqlo fortsätter att flirta med den japanska popkulturen i sina kollektioner. För nästan precis ett år sen gjorde man en hyllningskollektion till Shigeru Miyamotos mustaschprydda baby Super Mario och hans Nintendo-polare. Nu är det dags för nästa japanska popkulturella institution att hyllas, nämligen Pokémon.

Vi är vana att se Pikachu och hans fickmonstervänner porträtterade som de hyggligt gulliga japanska animétecknade figurerna de är. Uniqlo har, tillsammans med hajpade amerikanske konstnären Daniel Arsham, dock valt att ta en helt annan, spännande riktning i den nya kollektionen. Med hjälp av Arshams signum där han föreställer sig hur välbekanta objekt kommer att se ut om 1 000 år, något han själv kallar för ”fiktiv arkeologi”, har Pokémon-figurerna Pikachu, Mewtwo, Jigglypuff, och Ash fått sig en rejäl makeover. Och resultatet är överraskande snyggt.

Den amerikanska konstnären Daniel Arsham är känd för sitt arbete över gränserna mellan konst, arkitektur och performance.

Kollektionen kommer i sju olika designer med monotona, väderbitna och kristalliserade tryck på t-shirts för herr, dam och barn. Spana in bilderna på kollektionen själv nedan!

Uniqlo X Daniel Arshams Pokémon-kollektion släpps i Uniqlos butiker och på Uniqlos hemsida 24 april och kostar 199 kronor per t-shirt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.