Hoppa till innehåll

Tävling: Från Ystad till Haparanda – vem gör Sveriges bästa gin?

Sveriges bästa sprit

Från Hernö Gin i norr till Klocktornets destilleri i syd – vilken del av Sverige gör egentligen Sveriges bästa sprit? Tävla med Emil Åreng och Café för att utse mästarnas spritmästare!

Visst kommer ni ihåg det helt geniala spelet Nord och Syd till NES? Visst har ni väl också hört indiepop-gänget Nord & Syd? Har ni hört talas om inbördeskriget i USA då?

Om ni svarar ja på något av ovan så är du en människa och kan då också uppskatta något som kallas sprit. Här kommer en lista som inte ger några poäng utan är helt sonika två stycken destillerier från de TVÅ delarna av Sverige som bjuder upp till kamp. Men jag har en liten tävling i det här bara för att locka fram lite vansinne i er. Ni får helt enkelt utse vinnarna i listan nedanför.

Utse vinnarna på Instagram och tagga @emilareng och @cafemagazine för en chans att vinna en godispåse med barprylar från mig.

HERNÖ GIN vs. STOCKHOLM BRÄNNERI

De två giganterna på den svenska marknaden. Ingen av dessa två behöver någon närmare förklaring utan kan snacka för sig själva. Min favorit från Hernös mästerverk måste nog ändå vara Juniper Cask som ställs mot Stockholm Bränneris OAK GIN. Vem vinner om ni nu måste välja?

LYDÉN DISTILLERY vs. REVSUNDS DISTILLERY

Lydén från Småland och Revsunds från Jämtland Jag tycker dessa två verkligen har hittat rätt i både attityd och smak, ingenting de har gjort är dåligt utan detta är hantverk på hög nivå. Jag tycker Lydéns Navy Strength är något så överjäkligt bra, men jag måste säga att Revsunds Navy ger en härlig match, detta är ett sjöslag av guds nåde, men vem vinner?

NORRBOTTENS DESTILLERI vs. HELLSTRÖM GIN

Två stycken destillerier som är högt aktade i hela branschen. Elisabeth från Gotland har gjort en helt makalös jävla gin men det har också Dennis från Norrbotten gjort. Två genier möts, vem tycker ni går segrande ur?

KURJOVIKENS BRÄNNERI vs KLOCKTORNET DESTILLERI

Från havet med kärlek är en helt horribel slogan som inte någon av dessa två använder sig av. Kurjoviken är ett nytt bränneri från Skellefteå som med deras Stormiga Dry Gin är här för att röra upp i ginträsket och Klocktornet har redan rört om rejält med sin Fräkne Tång Gin. Två fenomenala Gin som nu får slåss mot varann. Har du testat båda? Isåfall, vem vinner?

MACKMYRA vs HIGH COAST

Ni trodde väl inte att jag skulle glömma bort dessa två? Mackmyra gör sin grej och upptäcker nya sätt att utveckla både sin whisky och branschen i en rikning framåt. High Coast gör klassisk gin men har under senaste tiden börjat experimentera mera. Mina favoriter från dessa två är Mackmyra Svensk Ek och High Coast Älv. Vem tycker ni borde ta hem det här?

Du har väl inte missat Emil Åreng, Måns Herngren och Adam Lundgrens dryckespodd Kafe Café? Du hittar den bland annat på Spotify.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.