Hoppa till innehåll

Taylor Swifts otroliga karriär sammanfattad i 13 imponerande siffror

Om en månad släpper Taylor Swift sitt elfte studioalbum ”The Tortured Poets Department” och i maj kommer hennes världsomspännande ”The Eras Tour” äntligen till Sverige för tre konserter. Café lyfter superstjärnans karriär i form av ett gäng imponerande siffror.

16

Så här gammal var Taylor Alison Swift när hon släppte sitt självbetitlade debutalbum. Plattan blev lite av en långsamt brinnande hit med singlar som Tim McGraw, Teardrops om My Guitar och Picture to Burn. Och på tal om långsamt brinnande hit…

157

Antalet veckor som debutalbumet tillbringade på topplistan Billboard 200. Som bäst knep skivan femte plats under den här perioden.

1 861 832 153

Antalet spelningar på Spotify (i skrivande stund) för hennes mest spelade låt Cruel Summer. En låt som för övrigt släpptes som singel flera år efter att albumet den låg på (otroliga Lover från 2019) hade släppts.

100 000

Bonusen i dollar som tilldelades var och en av de drygt 50 lastbilsförare som arbetat med The Eras Tour.

Foto: X

13

Så många sekunder längre än 10 minuter är låten All Too Well (10 Minute Version).

2 400 000

Antalet sålda biljetter till The Eras Tour på en enda dag, vilket med god marginal gör turnén till en rekordhållare. Den tidigare förstaplatsen hölls av Robbie Williams med 1,6 miljoner sålda biljetter.

4

Grammys för årets album, vilket hon är den enda artist som någonsin åstadkommit. Albumen som kammat hem priset är Fearless, 1989, Folklore och Midnights.

1 000 000

Summan i dollar som hon donerade 2016 till offren för översvämningarna i Louisiana.

2021

Året då hon släppte sina två första Taylor’s Version-album – ett projekt där hon, för att återfå rättigheterna till sina tidiga skivor, har gått in i studion och spelat in dem en gång till. Detta samtidigt som hon skrivit ny musik, förberett och turnerat världen runt.

1

Summan i dollar som hon stämde sexförbrytaren och före detta DJ:n (en av de sorgligaste kombinationerna av epitet mänskligheten hört talas om) David Mueller på, efter att han ofredat henne. Detta som ett svar på att han stämt henne på 3 500 000 dollar i förlorade inkomster, efter att han fått sparken från en radiostation på grund av anklagelserna mot honom. Taylor vann tvisten och rätten dömde Mueller att betala en dollar till henne.

11

Antalet studioalbum som hon kommer ha på sitt CV den 19 april när The Tortured Poets Department släpps.

75 000

Summan i dollar hon donerat till Hendersonville High School i Nashville för att hjälpa dem göra en grundlig renovering av skolans hörsal. Detta är bara ett av väldigt många tillfällen hon donerat större summor pengar till välgörenhet.

1,1

Miljarder dollar som Forbes uppskattade hennes nettoförmögenhet till i oktober 2023, vilket gör henne till den första musikern någonsin att uppnå miljardärsstatus enbart baserat på sina låtar och uppträdanden.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.