Taylor Swifts tio bästa låtar om expojkvänner

På en spelning i Nashville utannonserade nyligen Taylor Swift att hon i juli släpper en nyversion av hitspäckade albumet Speak Now från 2010. Ett album lite extra känt för att det var här hon på allvar började ge igen på sina gamla ex. Här är Taylors tio absolut bästa låtar om män hon dejtat.

Jonas Strandberg | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-05-12 12:10  |  Lästid: 2 minuter

10. Hey Stephen

Inspirationskälla: Stephen Barker Liles

Verklighetens Stephen har uppgett att han först blev väldigt orolig när han hörde att han fått en låt tillägnad sig, men efter att ha hört den blev han bara glad. Och ja, det är nog den snällaste låten på listan. Men vi värmer ju bara upp, okej?

9. Forever & Always

Inspirationskälla: Joe Jonas

Den medialt uppmärksammade relationen med Jonas Brothers-profilen Joe Jonas tog slut när inspelningen av Fearless var näst intill färdig. Så det var verkligen med nöd och näppe att detta hjärtekrossande tillskott hann komma med på albumet. Var det här den Taylor som hämnas med låtar föddes?

8. Dear John

Inspirationskälla: John Mayer

John Mayer ska ha tagit väldigt illa vid sig av den här låten och uppger själv att han inte blivit förvarnad om att den var på väg, utan hörde den för första gången när den släppts till allmänheten. Ouch.

7. Holy Ground

Inspirationskälla: Joe Jonas

En ösig återblick på ett förhållande som bevisar att låtar om gamla relationer absolut inte behöver vara deppiga. Inte ens om de handlar om före detta medlemmar i pojkbandet Jonas Brothers.

6. Back to December

Inspirationskälla: Taylor Lautner

En förlåt-låt riktad till varulven från Twilight - Taylor Lautner (som säkert gjort betydligt fler minnesvärda rollprestationer, men tyvärr inte en enda som spontant dyker upp vid författandet av den här listan). Riktigt fin ballad.

5. Getaway Car

Inspirationskälla: Tom Hiddleston

En bara månader lång relation med allas vårt Avengershot Loke resulterade i en av de bästa låtarna från albumet Reputation.

4. We Are Never Ever Getting Back Together

Inspirationskälla: Jake Gyllenhaal

En av de gladaste breakuplåtarna som gjorts? Den känns skriven i den där exakta stunden när en relation tagit slut och man börjar må bra igen. Naturligtvis, som så mycket annat från Red, är den riktad mot Prince of Persia-stjärnan Jake Gyllenhaal.

3. Sweet Nothing

Inspirationskälla: Joe Alwyn

Denna nedskalade, finstämda kärleksförklaring hittas på Taylors senaste album Midnights. Albumet är så späckat av utpräglade hitsinglar med sina gnistrande syntmattor, att denna nästan försvinner i skymundan. Men faktum är att så här drygt sju månader efter albumets release, så är Sweet Nothing en av låtarna man oftast återvänder till. En lite sorglig detalj så här kort efter deras breakup är att Taylor och Joe faktiskt skrev låten tillsammans. Så nej, den skapades tekniskt sett inte som en låt riktad till ett ex, men den har den känslan nu i retrospektiv.

2. All Too Well (10 Minute Version)

Inspirationskälla: Jake Gyllenhaal

Släpptes i denna förlängda och enligt många fans definitiva version på remaken av albumet Red. Och de har rätt. Efter att ha hört denna känns det faktiskt väldigt konstigt att gå tillbaka till den blott fem minuter och tjugonio sekunder långa ursprungsversionen av låten. All Too Well var alltid menat som ett popmusikaliskt litet epos.

1. Style

Inspirationskälla: Harry Styles

Singeln från 1989 är på många sätt fortfarande en helt perfekt poplåt. Antagligen den låt som tydligast symboliserar hennes övergång från gitarrbaserad countrypop till något större. Ett otroligt melankoliskt sommarsoundtrack.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-15 13:01