Test: Sonos smarta soundbar vill vara vardagsrummets värsting

Sonos nya soundbar gav riktigt bra ljud oavsett vilken typ av filmscen Café testade att titta på. Sonos Beam, som börjar säljas senare juli, vill vara ditt vardagsrums värsting.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-07-06 15:31  |  Lästid: 2 minuter

Sonos senaste nyhet i sin högtalarportfölj heter Sonos Beam. Det är en soundbar för vardagsrum i (i princip) alla storlekar som ger bra ljud till vad än du tittar på på tv:n. Soundbaren stödjer även alla musiktjänster du kan tänka dig och har stöd för Amazon Alexa (som inte finns i Sverige ännu men som väntas komma relativt snart).

Sonos Beam går att koppla ihop med deras andra högtalare.

Om du redan har Sonos-produkter hemma går den här utmärkt att integrera med det redan befintliga system. Kanske har du en mindre högtalare i vardagsrummet som du i stället kan flytta till ett annat rum i samband med att du gör Sonos Beam till din vardagsrumshögtalare?

Sonos nya soundbar Sonos Beam kommer i vitt och svart.

Sonos nya soundbar kommer i vitt och svart.

Café besökte en demonstration av Beam häromdagen och fick en genomgång av produkten, men framför allt fick vi lyssna på ett flertal olika filmscener som skulle visa på dess audiella bredd. Både krigscener med mycket bas och effekter, rymdscener där farkoster färdades från sida till sida i bild, och musikscener där både dialog och musik behöver framträda klart för en bra upplevelse spelades upp, och det var en riktigt bra ljudupplevelse vid samtliga klipp.

Trots att Sonos Beam endast är en högtalare som placeras mitt framför teven gav den en känsla av riktigt surrondljud. Vill man ha full out surround kan man även addera två Sonos One bakom eller vid sidan om soffan.

Sonos beam och en tv på en bänk

Kanske inte den träbänk man vill ha hemma, men strunt i det. Soundbaren är bra.

Sonos Beam kostar 4 699 kronor, kommer i vitt och svart, och börjar säljas över hela världen från och med 17 juli.

Bonus: Även AirPlay 2 kommer att vara tillgängligt på Sonos i juli via en gratis mjukvaruuppdatering. Med AirPlay kan man spela musik och podcasts från sina iOS-enheter direkt i sina Sonos-högtalare, inklusive nya Sonos Beam, Sonos One, Playbase och den nya generationen Play:5. Det räcker att man har en högtalare med stöd för att kunna streama AirPlay-innehåll genom alla sina Sonos högtalare. Användare kommer också få en ny röstupplevelse genom tillägget av Siri som kan starta uppspelningen från Apple Music och spela upp musik i alla rum genom Sonos.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar