Annons
Annons

9 starka skäl att importera Thanksgiving

Att Sverige importerat tvivelaktiga amerikanska påhitt som Halloween och Paradise Hotel men missat en guldklimp som Thanksgiving är smått obegripligt. Här är nio starka skäl varför högtiden behövs.


1. Blackout Wednesday, eller ”drinksgiving”

Onsdagen före Thanksgiving Day är årets stora utekväll i USA, på vissa håll större än både nyårsafton och St. Patricks Day. Bara det är tillräckligt för att importera Thanksgiving, men det finns ännu starkare argument för denna superhögtid längre ner.

Annons

barney

 

2. En långhelg – helt utan krav

Visst julen är fantastisk, men den innebär också en massa meck, presenthets och krossade förväntningar. Många av oss har sedan länge börjat ge mycket mer än vi får, så tanken på en fyradagarshelg där alla bara samlas för att äta mat, umgås och ta tupplurar låter mins sagt lockande.

high fiving a million angels

 

3. Maten

En helg som har sitt ursprung i att två kulturer satte sig och käkade ihop handlar självklart om mat, och thanksgivingmaten står sig starkt mot både påskbord och julbord. Och alla vi småätare kan glatt nalla rester hela helgen.

mat tribbiani

 

4. Klädkoden

Det finns ingen! Enda kravet är att ha gott om stretch i resåren.

tribbiani thanksgiving pants

 

5. Thanksgiving är slapparens högtid

Att äta innebär paltkoma och paltkoma innebär soffläge. Som tur är har jänkarna tänkt på det! Tre matcher NFL, Macy’s stora parad i New York – eller all Netflix du orkar. Du bestämmer! Allt är ok! Det är Thanksgiving.

nap friends

 

6. Thanksgiving är inte in your face

Inga skrikiga dekorationer som hänger uppe alldeles för länge, ingen musik som spelas i varje butik och får dig att gå och nynna ”I’m a poor boy too, parapa-pam-pam”. Det är helt enkelt en prestigelös, nedtonad högtid.

thanksgiving

 

7. En mellandagsrea INNAN jul

Precis som julen följs Thanksgivingtorsdagen av en sorts mellandagsrea i Black Friday. Perfekt för den som vill ut och fynda, även om det kan bli rätt kaosigt. Just Black Friday har vi redan fått till Sverige – nu vill vi ha resten också.

Läs också: Historien bakom Black Friday – hysteri, galenskap, dödsfall – och shopping 

 

8. Att visa tacksamhet

Let’s face it, det finns väldigt många människor i våra liv som inte får den uppskattning de förtjänar. Thanksgiving är det perfekta tillfället att säga hur tacksam man är att ens vänner och familj finns och står ut med en.

i love you man

 

9. Alla får vara med!

Ok att det hela började som ett sätt att tacka gud för en bra skörd, men i dag är Thanksgiving för de flesta rätt frikopplat från religion. Alltså kan fler vara med och fira än vid påsk och jul. En alldeles förträfflig högtid, med andra ord. Importera nu, tack.

barney stinson high five

Annons

Dela (64)
Tweeta

Annons


Laddar