Så mycket tjänar Mayweather och McGregor på monstermatchen

Två fighters från olika skolor ska mötas i boxningsringen. Den ena avbryter sin pension för att jaga sin 50:e raka vinst, den andra är den första som innehaft mästarbälten i två olika viktklasser inom UFC. "Det blir lite av en freakmatch" säger The Mauler.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-06-15 11:10  |  Lästid: 2 minuter

Snacket har pågått i uppåt två år nu, men på onsdagskvällen kom det slutgiltiga beskedet om att matchen alla fightinggfans väntat på blir av – Floyd Mayweather och Conor McGregor möts i ringen den 26 augusti.

View this post on Instagram

THE FIGHT IS ON.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

McGregor har nyligen tagit sin boxningslicens för att matchen ska kunna bli av, han har en bakgrund inom UFC där han är den första i organisationens historia som innehaft titeln i två viktklasser samtidigt. Han har vunnit 22 matcher (varav 19 på knockout) och förlorat tre. Hans gick sin senaste match i november 2016.

Mayweather har gått igenom karriären obesegrad med 49 raka vinster varav 26 på knockout. Han har varit världsmästare i fem olika viktklasser. Matchen mot McGregor kan alltså bli hans 50:e raka vinst, och av allt att döma är det den matchen som kommer att sätta punkt för hans karriär (han har egentligen gått i penison, men gör ett undantag för den här matchen). Han gick sin senaste match i september 2015.

Ordet supermatch är befogat i det här fallet. Och de kommer att få betalt därefter.

Betalningen för matchen har varit en följetong länge. I januari i år erbjöd Mayweather McGregor 15 miljoner dollar för fighten, vilket han tyckte var fullt rimligt.

Men summorna som nu nämns är betydligt högre än så. Enligt uppgifter kommer de att få omkring 100 miljoner dollar var, alltså omkring 870 miljoner kronor.

När Sportbladet frågade vår svenska stjärna, Alexander Gustafsson om matchen i mars i år var han skeptisk till det sportsliga värdet i superfighten.

– Det finns ingen i närheten av Mayweathers kaliber. McGregor har gjort stor­artade saker i UFC, men i boxning? Kom igen! svarade The Mauler.

– När folk verkligen tror att McGregor kan utmana honom idrottsligt i boxning… det är skrattretande.

Blir det en pajasmatch?

– Ja, det blir lite av en ­freakmatch. Men det ger deg till dem. Alla vet att det är en moneyfight.

Freakmatch eller superfight? Klart är i alla fall att det är ett efterlängtat möte vi får se den 26 augusti.

Vill du läsa mer om fighten har Independent gjort en stor genomgång inför fighten, du hittar den här.

Mer om superfighten från Café!

Badou Jack går sitt livs viktigaste match: ”Självklart vinner jag”

Följ med Café på Instastories på McGregors privata plan till supermatchen i Las Vegas

Badou Jack: "Riktiga män slåss med händerna. De ligger inte ner och brottas"

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:11