Hoppa till innehåll

Därför kommer The OA bli din nya favoritserie på Netflix

Sofia Börjesson

Gillade du Stranger Things? Då kommer du förmodligen även att gilla Netflix-serien The OA. Eller så kommer du att hata den. Och det är ju kul vilket som.

TheOA

Folk älskar, och älskar att hata, tv-serien The OA som hade premiär på Netflix i december. Den första, och hittills enda, säsongen ledde till att många hakor tappades och fick återhämtas söder om, åtminstone, Smygehuk.

”WTF” verkar ha varit gemene twittrares reaktion.

Just finished #TheOA so excuse me while I scream into a pillow and shake my fist at the sky.

— Alex Goldschmidt (@alexandergold) 7 januari 2017

#TheOA got me fucked yo — Greg Pikitis🖤 (@AlyssaLaShell) 31 december 2016

Me after finishing #TheOA pic.twitter.com/BkGx6pmNZa

— Tyler McMorris (@tyler_mcmorris) 31 december 2016

The OA handlar om Prairie Johnson som under mystiska omständigheter dyker upp i sin hemstad efter att ha varit försvunnen i sju år. På ryggen har hon märkliga ärr och trots att hon har varit blind sedan tidig barndom kan hon plötsligt se.

Hon berättar varken för sina föräldrar eller för FBI om vad som har hänt eller var hon har varit. Istället delar hon med sig av historien för fem främlingar med anknytning till den lokala skolan.

Huvudpersonen Prairie Johnson i The OA.

Diskussionsforumen svämmar nu över av olika tolkningar kring denna science fiction-serie. Paralleller till såväl bibeln som Stranger Things dras, och den senare är inte svår att hålla med om. Förutom att bägge går under genren science fiction/fantasy-drama blöder de bägge seriernas nyckelpersoner näsblod vid extraordinära tillfällen. Och dessutom kan man se hur två av karaktärerna tittar på Stranger Things i avsnitt 4. Slump? Nja.

Både Prairie i The OA och Eleven i Stranger Things har en tendens att börja blöda näsblod. Foto: Netflix
Både Prairie i The OA och Eleven i Stranger Things har en tendens att börja blöda näsblod. Foto: Netflix

Sällan väcker en serie så mycket känslor. Folk hatar, hatar, hatar eller älskar, älskar, älskar – och bara det gör The OA till något som du definitivt kommer att kunna diskutera på lunchen med jobbarkompisarna.

Så, låt januari bli månaden som du sträckkollar på första säsongen av The OA. För enligt skaparna av serien finns det fler säsonger planerade, även om Netflix inte officiellt har beställt en andra säsong än. Men seriöst, med tanke på reaktionerna känns det rätt så otroligt att Netflix skulle vilja stänga den dörren.

Se trailern här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.