Hoppa till innehåll

Theodor Jensen: ”LSD var en helt otrolig upplevelse – de första sju timmarna”

Tom Cehlin Magnusson

Theodor Jensen gör comeback med The Plans med ny platta i oktober. Men vi frågade om andra saker som hur kärlek känns, vad i livet han ångrar, och märkliga rykten om honom.

Vilken är din största framgång i livet?

– Ska man säga att få barn är just en framgång? Man kan göra barn illa om man själv inte mår bra, det är ju inte så framgångsrikt. Mina största framgångar är nog mina inre insikter och egen utveckling. Sedan är barnen det bästa i livet så klart.

Vilken är din största motgång?

– Mitt korsband gick av, så jag fick operera knät. Det är ju en ganska enkel motgång i jämförelse med skilsmässor och uppbrott. Men jag säger ändå korsbandet.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Allt kostar något, inget i livet är gratis.

Vilket är ditt favoritord?

– Etymologi.

Om du fick ändra en sak med ditt utseende, vad skulle du välja?

– Det går inte att ha sådana tankar i huvudet, varför påverkas av vad som hade kunnat vara? I och för sig, jag är halvtysk – mina farbröder har hår på öronen. Om man kan operera bort sådant så hade jag gjort det.

Vad hatar du mest av allt?

– Man ska inte hata någon människa. Och hata en sak, vad ska man göra då – gå omkring och hata värme? Hata bananer? Jag äter i och för sig inte bananer.

Det konstigaste stället du har vaknat upp på?

– Första gången jag drack en kvarting vodka själv så vaknade jag upp under bordet på ett nattöppet kafé. Fast då hade det stängt.

Har du haft en riktigt dålig drogupplevelse?

– En gång på Roskilde fick jag i mig en LSD-dos som var avsedd för 2-3 personer. En helt otrolig upplevelse – de första sju timmarna. Sedan trodde jag att jag var galen. Karin Dreijers syster kom med två pinnar och sade ”ich muss dich operieren” – jag trodde hon skulle operera mig med pinnarna och blev livrädd. Det var också en fluga som var med strax bakom örat på mig under hela tiden.

Theodor Jensen. Foto: Cecilia Åstrand.
Theodor Jensen. Foto: Cecilia Åstrand.

Ångrar du något i livet?

– Har man gjort något dumt får man dra lärdom av det, och göra så att det inte händer igen. Efter det är all ånger helt onödigt lidande.

Vilket är det märkligaste rykte du har hört om dig själv?

– Att jag var väldigt rik och gick på heroin, båda var så att säga rykten. Inte så dumt ändå.

Hur skulle du vilja dö?

– Det vore skönt att undvika en våldsam död. Jag skulle vilja vara vid medvetande, inte dö i sömnen. Vara klar i huvudet men känna att nu, nu kommer det. Och ha familjen med sig.

Hur känns kärlek?

– Det känns som att man är hemma.

Vem skulle du vilja be om ursäkt till, och varför?

– Jag känner att jag verkligen har bett om ursäkt för allt det jag har haft dåligt samvete över. Men när jag bodde på ett studenthem för länge sedan så var jag fyllehungrig och åt hälften av en killes superstora ost. Han anklagade mig efteråt, och jag förnekade det. Kort därpå flyttade han därifrån, det tog ett halvår att få tag i honom. Då var han vaktmästare vid Bergsunds strand. Då fick jag äntligen berätta att det var jag som åt osten.

Vad för något skulle höja din livskvalitet?

– Pengar underlättar, men det är hemskt att ingen ifrågasätter vem som lånar ut pengar i sådana mängder och skuldsätter människor. Det är hemskt att vara slav under dem, så jag ska inte svara pengar. Guds försyn får det bli.

Theodor Jensen är aktuell med The Plans comebackalbum From worlds away som släpps den 5 oktober.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.