”Thunberging” är nya dejtingtrenden som går ut på att ragga med hjälp av sitt klimatengagemang

Greta Thunberg

Tydligen hjälper klimatengagemang även i dejtingsammanhang.

Foto: Getty  |  Publicerad 2020-02-28 13:09  |  Lästid: < 1 minuter

Polarisarna smälter, Australien återhämtar sig efter de stora skogsbränderna och Bolsonaro hyvlar regnskog som om det vore hushållsost. Klimatångesten blir sakta men säkert mer intensiv – något som inte minst unga upplever då de enligt undersökningar anser klimatförändringarna vara det största hotet mot mänskligheten just nu.

Förutom ångest tenderar även unga att ägna sig åt något helt annat – närmare bestämt dejtande. Men det ena behöver inte utesluta det andra. Nu har världen av kärleksmöten nämligen fått sig en ny trend som går ut på att bägge dejtparter finner varandra genom den gemensamma passionen för klimatförändringar. En trend som fått namnet ”Thunberging”.

Ja, detta visar sig hos profiler på dejtingsidan OkCupid där benämningar av klimatförändringar ökat med hela 240 procent under de senaste två åren, skriver Metro UK. Antal gånger Greta Thunberg hade nämnts på människors profiler hade även ökat med hela 800 procent skriver tidningen.

Nu är det ju så att Greta bara är 17 år gammal, vilket antagligen innebär att hon inte nämnts på dejtingprofilerna i detta-är-min-typ-syften (vi får iallafall hoppas). Något som innebär att ömsesidig klimatmedvetenhet har fått en mer betydande roll när människor jagar livskamrater.

– När klimatförändringar blir ett viktigt samtalsämne världen över märker vi också att människors passion för planeten även blir ett hett ämne att prata om. Det är inte överraskande att yngre användare på OkCupid bryr sig om klimatförändringar. Men under de senaste åren har dessa singlar matchat mer än någonsin tack vare samtalsämnet, säger representanter för OkCupid.

Nu vet du. Går det dåligt med svajpsen på diverse dejtingappar kan det vara värt att nämna att du inte älskar oljespill i världshav så kanske det nappar snart.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-02-28 13:09