Hoppa till innehåll

Tiger of Sweden uppdaterar skjortorna – så är du dressad för alla tillfällen

Tiger of Sweden lanserar uppdaterad skjortlinje med Pelle Almqvist från The Hives.

Pelle Almqvist i Tiger of Swedens nya skjorta.

Hur skapar man den perfekt skräddade skjortan? Tiger of Sweden har tillverkat skjortor i över 100 år, men arbetet pågår ständigt för att utveckla produkten.

Den här månaden presenteras en ny serie med skjortor, speciellt framtagna för att passa till varumärkets kostymer både till vardag, jobb och fest.

– Vi utgick ifrån vår mest populära skjorta och såg över hur vi kunde förbättra och uppdatera både passform och look. Den nya skjortlinjen består av fyra nya modeller, framtagna efter månader av research där skjortans alla delar har setts över, säger designern Andreas Gran.

Några av de mest tydliga uppdateringarna:

• Kragen är högre och stärkt för ett mer skräddat uttryck.

• Armhålan har höjts och tyg flyttats från bröstpartiet till ryggen. (Detta ger en slätare front som inte skrynklar sig under kavajen.)

• Ryggpartiet har förlängts för att öka kom-forten.

Vad är viktigast att tänka på när man köper en ny skjorta?

– Du ska fokusera på tre saker – passform, krage och tyg. Välj en passform som framhäver din kropp på bästa sätt. Välj gärna en slim-fit-passform om skjortan ska användas till kostym eller kavaj, förklarar Andreas.

Han fortsätter:

– När det kommer till kragar är en cut-away snyggast om du ska använda slips, en pointed krage fin om du vill knäppa hela vägen upp utan slips eller ha den uppknäppt, och en button-down om du vill se lite ledigare ut.

– Och när det gäller tyg så rekommenderar jag verkligen att gå upp lite i kvalitet. Det syns på lång väg. Det blir dessutom lättare att stryka skjortan efter tvätt och gör den mer hållbar. Välj ett tyg med finare trådar och en hårdare slagen väv.

Vilken typ av krage och tyg föredrar du personligen?

– Jag använder oftast en klassisk pointed krage. Den ser precis lika bra ut till kostym som under skinnjackan eller till ett par slitna jeans. Mitt favorittyg i kollektionen är en royal oxford från brittiska vävaren Thomas Mason. Tyget har en fantastisk lyster och mjukhet.

Tiger of Swedens nya skjortmodeller kommer att kosta mellan 999 kronor och 1 899 kronor beroende på tyg och utförande.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.