Hoppa till innehåll

Bekräftat: Timothée Chalamet brukade modda Xbox-kontroller på Youtube

Timothée chalamet framför fotografet

Hollywoods hetaste filmstjärnas tidigare karriär var kort men inkomstbringande (knappt).

Efter långdragna spekulationer är det nu fastslaget att Youtubekanalen ”ModdedController 360” faktiskt tillhör Dune-sjärnan Timothée Chalamet. Det krävdes däremot en fullfjädrad detektivinsats från amerikanska Vice innan det bekräftades.

Bland filmstjärnans växande fanskara har det ryktats om att det oansenliga kontot där en tillsynes ung pojke visar upp ommålade tv-spelskontroller startades av en då 15-årig Chalamet. Men eftersom man aldrig ser ansiktet på moddaren har det inte gått att bekräfta ryktena.

I en detaljerad genomgång beskriver Vice hur de tog hjälp av Aric Toller från nätdetektivgruppen Bellingcat för att leta efter fällande bevis. När inte mycket annat fanns att gå på fick de rikta in sig på vad som faktiskt syns i videon, händerna. Framförallt var det ett karaktäristiskt ärr på vänster ringfinger som fällde avgörandet.

https://youtu.be/UsWktrEcKh0
”It looks nice, it looks sexy”

Det hela bekräftades sedan av huvudpersonen själv i en intervju med Youtubern Nate Hill inför amerikanska premiären av Dune. Chalamet säger även att han totalt tjänade 30 dollar på att piffa till sina vänners kontroller. Tre videos finns uppladdade på kontot, alltså tog han tio dollar per kontroll. Ett kort men inkomstbringande sido-gigg innan han gick över till fetare lönekuvert.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.