Hoppa till innehåll

Se en smällfet Stellan Skarsgård sväva i nya trailern till ”Dune”

En kille håller en dolk ovanför sitt huvud

Nya trailern till höstens kanske största filmpremiär ser riktigt maffig ut.

En av höstens största filmpremiärer är Denis Villeneuves (Blade Runner 2049, Arrival) filmatisering av Frank Herberts klassiska sci fi-bok Dune. Idag släpptes den andra trailern till filmen och det ser minst sagt maffigt ut.

Trailern inleds lugnt med att Zendayas (Spider Man) karaktär, Chani, talar mystiskt om sandplaneten Arrakis och inkräktande ”Outsiders”, men lägger i nästa stund i nästa växel med raketeld och action. Och mycket action blir det på ökenplaneten där rivaliserande släkten och organisationer vill roffa åt sig av den sällsynta men oerhört eftertraktade växten spice – jo den heter så (i svenska översättningen däremot det lite tråkigare: ”melange”).

Men förutom mastig action verkar filmen bjuda på en gnutta humor. I första halvan av trailern visas lite grabbigt gnabb om muskler mellan Jason Momoas (Aqua Man) karaktär Duncan och den inte så musklige Timothée Chalamet i huvudrollen som Paul Atreides. Vi höjer ett varningens finger för biohumor!

Foto: Youtube

Det har spekulerats länge och äntligen får vi även en skymt av Stellan Skarsgård som den smällfeta, jätteskalliga skurken Baron Vladimir Harkonnen, svävandes iklädd en sorts lång kaftan. Andra stjärnor som Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin och Javier Bardem syns även de i trailern.

Mot slutet av trailern ser vi Paul Atreides ställa sig ansikte mot ansikte, eller snarare ansikte mot käft med en enorm sandmask och om inte det vore nog mäktigt står allas favorit Hans Zimmer för filmmusiken.

Spana in trailern här:

Dune har premiär på bio den 22 oktober.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.