Hoppa till innehåll

Tommy Myllymäki och Pi Le tar över Bobergs Matsal

Krögarna bakom AIRA satsar nu på att sätta ny prägel på en riktigt klassisk Stockholmsrestaurang.

Nu står det klart att stjärnkrögarna Tommy Myllymäki och Pi Le tar över driften av Bobergs, som sedan över hundra år tillbaka ligger inne på NK i Stockholm.

”Vi är glada över att ha fått förtroendet att driva Bobergs Matsal. Vi kommer arbeta hårt för att förvalta platsen och dess historia, samtidigt som vi vill utforska vad vi kan addera nytt och vad som är möjligt att göra med en restaurang i ett varuhus. Vi har väldigt höga förväntningar på oss själva och ser fram emot att få välkomna våra gäster i augusti ”, säger Tommy Myllymäki.

Bobergs Matsal invigdes år 1915 på plan 4 på NK i Stockholm och är uppkallat efter arkitekten Ferdinand Boberg som ritat byggnaden. Matsalen är känd som Ferdinand Bobergs sista verk och är idag en lunchrestaurang i en klassisk miljö. Nu är det alltså dags för med Tommy Myllymäki och Pi Le, som även driver tvåstjärniga restaurang AIRA, att sätta sin prägel på verksamheten.

”Vi är väldigt glada att Bobergs Matsal knyter till sig expertisen från två av Sveriges framstående krögare och kockar. Matsalen är en helt unik upplevelse i sig, och det kräver en väldigt kunnig och kreativ aktör för att göra den rättvisa. Vi ser fram emot att få följa och uppleva Pi och Tommys vision för Bobergs Matsal”, säger varuhuschefen Henrik Lilja.

Bobergs öppnar för bordsbokning i juli och själva restaurangen har premiär i augusti.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.