Annons

Tommy Nilsson är väldigt rolig i Så mycket bättre: ”Jag är en pajas”

På lördag den 22 oktober är det premiär för årets säsong av Så mycket bättre. Först ut är en skojfrisk Tommy Nilsson.

Joakim Almén
Foto TV4

På lördag kickar årets säsong av Så mycket bättre igång, den sjunde i ordningen. Precis som tidigare år har produktionen lyckats dra ihop en spännande och blandad artistensemble. Först ut i årets Så mycket bättre är rutinerade Tommy Nilssons program.

Annons
tommy-nilsson-sa-mycket-battre-rolig

Tommy Nilsson i Så mycket bättre.

 

Tommy Nilsson har varit med så länge så länge vi kan minnas i det svenska musikmedvetandet och främst kanske vi förknippar honom med Öppna din dörr. Han gjorde sin första platta 1977 och har en, snart, 40-årig artistkarriär att se tillbaka på. Han tvekade inte på att ställa upp i Så mycket bättre när frågan kom.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Det är ju ett program som man som artist vill vara med i. De allra flesta som jag känner vill vara med här, för det är ett program där musiken är i centrum, säger Tommy Nilsson.

Hur resonerade kring din medverkan?

– För mig handlar det om att visa att jag är kvar – jag håller fortfarande på. Man hoppas att det kommer några fler till ställena man redan spelar på, men det är inte huvudskälet. Man är lite fåfäng som artist och det här är ett kvitto att sitta och bli mer eller mindre hyllad för saker man gjort, att bli tolkad.

Det finns flera väldigt humoristiska inslag i programmet, inte minst tack vare Tommy Nilsson själv. Han gör roliga imitationer och skriker ut oväntade saker, vilket tas emot med högljudda skratt.

–  Jag är lite pajas, det har jag alltid varit. Ibland är det ett skydd. Jag gillar att ha kul! Jag försöker att inte ha sån allvarlig inställning.

Precis före inspelningen av Så mycket bättre avled punkiga legenden Freddie Wadling, som skulle ha varit med i programmet och det kändes som att deltagarna samlades kring honom.

– Jag tror att det blev så mycket på grund av Freddies bortgång. Man tänker till lite sådär. Sen tycker jag det är viktigt att man vågar var nyfiken mot de man känner minst, istället för att hänga med de man känner sig trygg med.

Tommy har tidigare varit transparent och öppen med sina alkoholproblem, något som även behandlas i det första programmet. Under middagarna i Så mycket bättre dracks ingen alkohol. För Tommy var det inte en chock att det hans missbruksbakgrund togs upp i hans program.

– Det tänkte jag att det säkert kommer att bli. Sedan jag berättade att jag hade bekymmer med det har det varit en följetong på gott och ont.

Han tycker det börjar bli tjatigt att prata om alkoholproblemen.

– Det hade räckt med att säga: ”du dricker inte nu, Tommy.” Istället för att säga ”du drack ju mycket förut”. Det ena är sunk och det andra är ”fan vad kul!”. Men det hamnar ofta att man ska berätta om hur det var för tio år sen. Men jag är inte där längre, det var länge sen jag var där. Jag funderar inte överhuvudtaget på alkohol eller så.

Tommy Nilsson berättar att han under de första åren som nykter i stället drack två liter Coca-Cola om dagen, eller tömde lösgodisskålen på en kvart. Och trots baksidorna han kände av efter att ha gått ut med missbruket tycker han även att det varit värt det.

– Om jag i slutändan har hjälpt en enda person: ”kan han kan fan jag också” och till och med räddat ett äktenskap eller en familj från att gå under genom att berätta, då är det värt allt. Då tar jag gärna på mig den mössan och tjatar om det lite till.

Årets deltagare i Så mycket bättre:

Tommy Nilsson

Little Jinder

Jill Johnson

Danny Saucedo

Magnus Carlsson

Lisa Ekdahl

Freddie Wadling

Annons

Dela (47)
Tweeta

Annons


Laddar