Trädgården slår upp portarna för sommaren – här är årets klara artister

Årets säkraste sommartecken kommer tidigt i år! Redan helgen den 5 och 6 maj öppnar Trädgården upp portarna under Skanstullsbron.

Johanna Lejon  |  Publicerad 2017-04-20 15:53  |  Lästid: < 1 minut

Och ja, precis som tidigare år har en hel del förändringar skett sedan sist. I år blir det, bland annat, hela 16 livesessions, jämfört med förra årets 8. Dessutom har det byggts en ny scen i delen av Trädgården som kallas för Kyrkan, och spelningarna kommer att bli många fler än tidigare år.

Den nya scenen, med en kapacitet för 600 personer, kommer husera en mängd mellanstora band och kommer därmed fylla ett tomrum som funnits de senaste åren på Stockholms livescen.

”Det blir hög kvalitet och en intim känsla”, skriver Trädgården i ett pressmeddelande.

Musikmässigt kommer akterna att sträcka sig från brittisk grime signerad Wiley och Section Boys, till suggestiv synthpop med Niki & The Dove, till psykedelisk rock med Josefin Öhrn & The Liberation, till svensk hiphop med bland andra Parham. Sommaren avslutas enligt tradition med Trädgården-vännerna i Dungen.

Utöver live är andra nyheter för i år att Restaurang Växthuset gått från en lakto-ovo-vegetarisk meny till en helt och hållet växtbaserad (vegansk) sådan.

I år satsas det också mycket på dekoren, som i år kommer sättas av konstnären Tove Dreiman.

Dagsfesterna med stora internationella bokningar, Daytime Sessions, kommer att äga rum 8 gånger i sommar. Bland bokningarna finns internationella giganter som Radio Slave, Adriana Lopez, Hunee och Aurora Halal.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-03 15:39