Annons
Annons

Stadium släpper specialutvecklade träningskläder för kallt och blött klimat

I oktober släpper Stadium sin specialkollektion Gear for Cold Conditions som är skapad tillsammans med Mittuniversitetet i Östersund. Löparkläderna och accessoarerna är anpassade för träning i kalla och blöta klimat.

Tobias Skagerström

stadiumuppe

Nu kan du inte längre skylla på att du struntade i löprundan utomhus eftersom det var för kallt och du ville inte riskera att bli förkyld. På uppdrag av Stadium har den tyske tränings- och kardiologiforskaren Billy Sperlichs forskarlag studerat de ultimata kläderna för träning i fem till tio minusgraderna.

Annons

Forskarlaget har gjort tester på Nationellt Vintersportcentrum på Mittuniversitetet i Östersund och kom då bland annat fram till att den populära trenden med att ha tajta passformer när man tränar inte är det bästa för de som vill hålla sig varma. Därför ska Stadiums nya kollektion göra motsatsen och låta luft cirkulera obehindrat mellan lagren av plagg.

Den nya kollektionen innehåller bland annat underställ, löparbyxor och vindjacka med LED-belysning. Kläderna kommer att finnas i samtliga Stadium-butiker och på butikens hemsida från och med 15 oktober.

Annons

Dela (2)
TweetaLaddar