Hoppa till innehåll

Tre gånger Ben Afflecks karriär varit på botten och vänt

Jonas Strandberg

Alla älskar en comebackhistoria och få skådespelare har gjort så många comebacks som Ben Affleck. Café listar tre tillfällen då han gjort så dåliga filmer att han varit uträknad – bara för att återvända med den äran.

1. Gigli (2003)

Vi följer de två brottslingarna Larry och Ricki, spelade av Affleck och Jennifer Lopez, som tvingas samarbeta under en komplicerad kidnappning. Samtidigt är Larry väldigt attraherad av Ricki och försöker förföra henne, trots att hon är lesbisk. Gigli togs emot av fruktansvärda recensioner och följdes av ytterligare ett par svajiga filmer, vilket fick många att räkna ut Affleck. Den stora vändningen kom i filmen Hollywoodland 2006 – ett fantastiskt välspelat mysterium som undersöker omständigheterna kring femtiotalsskådisen George Reeves död. Bara ett par år senare smashade Ben in hyllade gangsterdramat The Town och Oscarsvinnaren Argo i tät följd och comebacken var ett faktum. Tills…

2. Justice League (2017)

Det råder absolut ingen enighet kring att Ben Affleck skulle vara dålig i rollen som Batman, men det de allra flesta är överens om är att Justice League inte var en rolig upplevelse för någon av de inblandade. Eller för tittarna. Efter en stor fankampanj fick regissören Zack Snyder en stor påse pengar av Warner Bros och fri lejd att göra om filmen enligt sin ursprungliga vision. Resultatet blev en storslagen, stenhård superhjältefilm som helt ignorerade Marvels lättsammare ton på genren. Zack Snyder’s Justice League blev ännu en stor comeback för Ben Affleck. Är det sista gången han gör Batman var det en mer än värdig final.

3. Jay & Silent Bob Reboot (2019)

Afflecks mångåriga vänskap med kultregissören Kevin Smith har resulterat i en hel del underhållande komedier, men även filmer som Jay & Silent Bob Reboot. Filmen som ingen efterfrågade och ingen blev glad av. Tur då att Affleck jobbat upp ett fruktansvärt tempo när det gäller sina comebacks. Redan 2020 spelade han huvudrollen i kritikerrosade basketfilmen som passande nog döptes till The Way Back. Ett finstämt drama som dessutom är en av Ben Afflecks bästa rollprestationer någonsin.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.