Tre nya namn i Janne Anderssons andra landslagstrupp

Guess who's back?

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-09-27 14:51  |  Lästid: < 1 minuter

Janne Andersson har tagit ut truppen som ska möta Luxemburg på bortaplan och Bulgarien på hemmaplan den 7 respektive 10 oktober.

Jämfört med truppen som fanns med i landslagssamlingen till Hollandsmatchen är det tre spelare som petas – och tre andra som kommer in. En av dem är helt ny och två är gamla landslagsbekantingar.

Niklas Hult, Oscar Lewicki och Emir Kujovic är inte med i den nya truppen. In kommer istället Sam Larsson, Martin Olsson – och Ola Toivonen! För Sam Larsson är det första gången han är med i ett seniorlandslag, medan både Martin Olsson och Ola Toivonen varit med förut.

Ola Toivonen är kanske det mest oväntade namnet av de tre. Han var petad av Erik Hamréns mot slutet men har fått en nytändning i franska Toulouse.

Sam Larsson har gjort det bra i Herenveen och spekulationerna inför uttagningen var att han skulle vara med i truppen.

Att Martin Olsson är tillbaka innebär att Oscar Wendt får hårdare konkurrens om vänsterbacksplatsen som han hade senast, men han spelar ofta som yttermittfältare i sitt klubblag Mönchengladbach och kan alltså konkurrera även där.

– Oscar Wendt konkurrerar i utgångsläget både som back och mittfältare. I klubblaget spelar han normalt vänster i ett mittfält men med defensivt ansvar hemåt. Utgångspositionen i Mönchengladbach är ganska lik utgångspositionen vi vill spela. Jag har pratat med Oscar om att han konkurrerar på båda positionerna, säger Janne Andersson.

Här är hela truppen!

Målvakter: Robin Olsen, FC Köpenhamn, Patrik Carlgren, AIK, Karl-Johan Johnsson, Guingamp.

Försvarare: Andreas Granqvist, Krasnodar, Victor Nilsson Lindelöf, Benfica, Mikael Lustig, Celtic, Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn, Pontus Jansson, Leeds, Emil Krafth, Bologna, Filip Helander, Hellas Verona, Martin Olsson, Norwich.

Mittfältare: Emil Forsberg, Leipzig, Albin Ekdal, Hamburg, Oscar Hiljemark, Palermo, Jimmy Durmaz, Toulouse, Alexander Fransson, Basel, Marcus Rohdén, Crotone, Sam Larsson, Heerenveen.

Anfallare: Marcus Berg, Panathinaikos, John Guidetti, Celta Vigo, Ola Toivonen, Toulouse, Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 21:05