Här är spelarna i EM-truppen som klär sig bäst

Victor Nilsson Lindelöf och Mikael Lustig

Truppen till EM är spikad, dags att kora vilka spelare som har bäst stil utanför planen.

Robin Åberg | Foto: Fredrik Etoall & Instagram  |  Publicerad 2021-05-19 18:05  |  Lästid: 3 minuter

Efter presskonferensens sedvanliga teknikkrångel lyckades till sist Janne Andersson presentera de 26 spelare som ska representera Sverige i sommarens EM-slutspel. Förutom att vänsterbacken Pierre Bengtsson inte kom med bjöd inte Janne på några större överraskningar men redan nu börjar man känna pirret i mästerskapsnerven.

Spelarna som valdes har redan bevisat på planen att de förtjänar en plats men vilka som kommer vara snyggast vid sidan om plan är ännu inte avgjort. Vi tror vi har svaret så därför kommer här spelarna (och en joker) som klär sig bäst i EM-truppen.

1. Victor Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöf
Foto: Fredrik Etoall

VNL är lika elegant på som utanför planen. Världsbacken blev av den här tidningen utsedd till en av Sveriges bäst klädda män både 2017 och 2020. Så här löd motiveringen senast:

”Under det långa corona-uppehållet i våras hade vår största svenska fotbollsstjärna tid att ägna sig åt sitt väldokumenterade klädintresse. Antalet Instagram-outfits med kortärmade mönstrade skjortor, Balenciaga-hoodies och limiterade sneakers ökade markant.”

Återstår att se om spelarna tvingas i träningsoveraller och lagkostymer under EM eller om Vigge kan bjuda på några nya godbitar och kvala in på listan även detta år. Just nu solklar etta på listan.

Sno stilen: Byxor Filippa K, tröja Stenströms.

2. Albin Ekdal

Foto: Instagram

Redan när Café intervjuade en då 18-årig supertalang i BP avslöjade Albin Ekdal att han lägger minst en tredjedel av sin lön på kläder. I takt med att klubbarna blivit större har förmodligen klädbudgeten vuxit den med. För en stilren man som Ekdal finns det då sämre länder än Italien att bo och shoppa i.

Valdes av Café till årets bäst klädda idrottsman 2013.

Sno stilen: Skjorta, Byxor

3. Jordan Larsson

Foto: Instagram

En av de stora snackisarna innan uttagningen. Fick inte vara med på senaste landslagssamlingen men skulle han få chansen nu? Borde han inte få chansen nu?

Chansen fick han och därav kvalificerar han sig även till denna lista. Dyra märkeskläder verkar vara Jordans melodi och här kör han Prada hela vägen. Ibland är han på gränsen till vräkig men Pradas återvunna nylonplagg passar väl tillsammans. Som det brukar heta i sportvärlden: delarna gör helheten (eller något sånt).

Sno stilen: skjorta, byxor keps, sneakers

4. Mikael Lustig

Foto: Instagram

Ballaste skatefarsan i Stockholm? En outfit som bevisligen ser lika bra ut bakifrån som framifrån. Kul combo med vintagejacka från Adidas och dunväst.

Sno stilen: Väst, Jacka, Jeans, skor

5. Ken Sema

Foto: Instagram

Ken Zema har de där toppförmågorna varje kraftfullt ytterlokomotiv drömmer om. Efter flytten till de brittiska öarna och närmare bestämt Watford har han även klätt sig som en riktigt top boy. På den väldigt brittiska bilden ser Ken Sema väldigt brittisk ut och gled säkert in på en grimekonsert under kvällen – eller något annat väldigt brittiskt.

Sno stilen: Kappa, gubbkeps, jeans, skor

Joker! Janne Andersson

Foto: Getty

Arg eller glad, oavsett vad är Janne Anderssons mästerskapsdress enkel men stilig. Janne kikade säkert på sina föregångare Lagerbäck och Hamrén och la sig någonstans mitt emellan. Några tredelade kostymer ska inte ta fokus från de taktiska instruktionerna här inte.

Sno stilen: Skjorta, byxor och legobit att trampa på.

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-05-20 11:45