Hoppa till innehåll

Tre sätt att värma upp inför Taylor Swifts Sverigebesök

Den 17 maj är det dags för Taylor Swifts första Sverigekonsert någonsin. Här är tre streamingmåsten inför det efterlängtade besöket.

Folklore: The Long Pond Studio Sessions

Sommaren 2020 kom albumet Folklore från ingenstans. Vi blev överraskade dels av dess plötsliga existens och dels det nya soundet. Tvärvändningen från den skimrande popskivan Lover kunde inte varit större, men Folklores intima låtsamling omfamnades totalt av fansen. Istället för att spela dem alla live på turné, vilket inte var möjligt 2020, så släpptes senare samma år denna finfina film.

Taylor, Jack Antonoff och Aaron Dessner möts upp i Dessners gemytliga studio i skogarna utanför New York. De spelar albumet i sin helhet och pratar om låtarna sena kvällar med vin i glasen och tidiga morgnar ute på den daggvåta gräsmattan. Kanske det optimala sättet att uppleva det här albumet.

Streama på: Disney +

Miss Americana

2020 var ett upptaget år för Taylor Swift, trots pandemin. Vi fick se två nya album i form av Folklore och Evermore, samt filmen ovan. Året inleddes dock i januari med Netflixdokumentären Miss Americana. Filmen följer perioden från det att Reputation Stadium Tour avrundades, fram till tillkomsten av det efterföljande albumet Lover. Vi får se låtar födas, idéer till musikvideor tas fram och vi får se Taylor öppna upp om mycket personliga problem med ätstörningar. En öppenhjärtig dokumentär som gjort otroligt mycket för att bygga relationen mellan Taylor och hennes fans.

Streama på: Netflix

The Eras Tour (Taylor’s Version)

Den maffiga nu aktuella turnén som täcker in hela hennes diskografi. En över tre timmar lång, färgsprakande liveshow som gjort succé både på bio och Disney +, trots att turnén som sagt pågår samtidigt. En absolut poptriumf.

Streama på: Disney +

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.