Annons

Trump har det svårt med 9/11 – blandar ihop terrorattacken med butikskedjan

Mitt under slutspurten inför det viktiga primärvalet i New York snubblar Donald Trump på orden. I ett tal inför 11 000 människor kallade han i natt 9/11, datumet då terrorattacken 2001 drabbade USA, för något helt annat...

Olle Arnell
Trump har det svårt med 9/11 – blandar ihop terrorattacken med butikskedjan

donald-trump-7-eleven

Dagens svenska politiska soppa handlar som bekant om morgonens intervju med Åsa Romson där hon (olyckligt) kallar terrorattackerna mot World Trade Center i New York för just en olycka. Men hon är inte den enda som har det kämpigt med begreppen kring terrorattackerna 2001.

Annons

I natt höll Donald Trump ett tal mitt under slutspurten inför primärvalet i New York. Och han samlade nog inga större pluspoäng hos lokalbefolkningen när han förväxlade datumet som är inpräntat hos New York-borna – och en hel värld – sedan attackerna för 15 år sedan, med butikskedjan 7-Eleven.

– Det ligger väldigt nära mitt hjärta eftersom jag var nere här och såg vår polis och våra brandmän på 7-eleven nere vid World Trade Center kort efter att byggnaderna hade rasat och det var det var bland de modigaste människorna jag någonsin sett i skarpt läge, sa Trump.

Gilla oss gärna på 7-Eleven, nej Facebook!

Gilla Cafe.se på Facebook

Annons

Dela (27)
Tweeta

Annons


Laddar