Här är årets stora resetrend – att bara uppleva ett annat land är ute

Kom tillbaka som en ny människa. Årets resetrend är resor som förändrar.

Jakob Adolfsson  |  Publicerad 2017-02-14 12:04  |  Lästid: 2 minuter
Emile Hersch i Into the wild, en något mer extrem form av livsförändrande resa men likväl bra som inspiration för den ressugna.
Emile Hersch i filmen Into the Wild, är ett bra exempel på en kanske något extrem form av Transformative travel.

Om du känner ett sug efter nya upplevelser är årets resetrend Transformative travel kanske något för dig. Under 2017 handlar allt om att utvecklas, förändras och förvandlas under och efter resan.

Trenden 2016 var Experiential travel, där låg fokus på att uppleva en stad eller ett land genom deras kultur och lokalbefolkning.

Med andra ord kan årets trend ses som nästa steg i utvecklingen på samma spår. Att genom en ny kultur eller plats skapa en meningsfull upplevelse som du bär med dig resten av livet.

En av de drivande aktörerna för den nya typen av resor är Transformational Travel Collaborative (TTC). Bakom initiativet finns en samling människor och organisationer som vill hjälpa andra att förvandla deras liv genom medvetna och meningsfulla reseupplevelser.

Vad exakt en livsomvälvande resa innebär är så klart olika för alla, men kanske lite klassisk yoga. Tillåt dig själv att köra fullt ut istället för att bara boka ett pass på ditt lokala gym.

Det viktiga är att du väljer en resa där du och din egen utveckling får stå i fokus.

Ta en pilgrimsvandring i Spanien från Pyrenéerna till Santiago de Compostela. Vandringen till Santiago de Compostela är en av tre pilgrimsfärder i världen som anses vara vägen till botgöring. De andra två är Francigena till Rom och vandringen till Jerusalem.

Om du gillar tanken på att kasta dig in i något nytt men inte riktigt vet hur, överväg att arbeta som volontär. Resan kräver lite mer och du måste uppfylla olika krav beroende på vilken organisation eller vilket område du vill arbeta inom. Men däremot garanteras du enklare kontakt med andra människor och en meningsfull syssla som mycket väl kan bli början på ett nytt liv.

Om du bara vill resa och göra det billigt, så tar du dig från kust till kust i USA för endast 1900 kronor. Väl där, passa på att uppleva nationalparken Yosemite för ynka 430 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:28