Hoppa till innehåll

Nu kan du köpa världens första självladdande trådlösa hörlurar

Urbanista Los Angeles hörlurar

Svenska Urbanistas tekniska landvinning är en våt dröm för oss som ofta (läs: alltid) glömmer att sätta hörlurarna på laddning.

Det ser ljust ut för svenska livsstil- och ljudvarumärket Urbanista som nu släpper sina hajpade självladdande lurar till försäljning – en av årets mest innovativa tekniknyheter.

Lurarna går under det solsäkra namnet Los Angeles och är världens första självförsörjande trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering. Med hjälp av solcellsmaterialet Powerfoyle, utvecklat av svenska innovationsföretaget Exeger, omvandlar Los Angeles alla former av ljus, utomhus såväl som inomhus, till elektronisk energi – för en oavbruten ljudupplevelse med oändlig (!) speltid.

Varje timme som tillbringas utomhus ger minst två timmars speltid. Ju soligare väder desto bättre, men även väl upplysta rum eller kontor gör också susen. När lurarna inte används placeras de med fördel vid ett fönster för att addera ytterligare en timmes speltid.

– Los Angeles har varit en otroligt efterlängtad produkt och är ett stort tekniskt framsteg som många i vår bransch har gått och väntat på. Den här typen av innovationer sker inte allt för ofta, och jag ser personligen fram emot att få se hur våra kunder kommer att njuta av en helt ny lyssningsupplevelse när de är på språng, säger Anders Andreen, CEO på Urbanista.

Utöver den nydanande självladdningsfunktionen så bjuder lurarna på sedvanliga premiumhörlursfunktioner som aktiv brusreducering, Ambient Sound Mode, som släpper igenom viktiga ljud i omgivningen, och en on-ear-upptäckningsfunktion som pausar ljudet när hörlurarna tas bort och startar igång ljudet när de sätts tillbaka på plats. Los Angeles, som är kompatibel med iOS, Android och Windows, kommer i färgerna Midnight Black och Sand Gold.

Hörlurarna finns att köpa nu via Urbanistas hemsida och kostar 1 999 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.