Hoppa till innehåll

Vans släpper Foppatoffel-dödare

Vans Trek Slip-On-sko
Joakim Almén

Trädgårdens mest bekväma sko nu med skejtig slip on-silhuett.

Peter ”Foppa” Forsberg eftermäle är brett. För vissa är han den tydligaste vinnarskallen i svensk ishockeyhistoria och för andra är han mannen som var först med att importera Colorado-företaget Crocs gummitoffla till Sverige.

Oavsett vad du förknippar ”Foppa” med så är det han som ska tackas (alternativt förbannas) för att ha skapat ett villa-Sverige där den bekväma gummitofflan är en lika naturlig beståndsdel som en 42 tum stor Samsung-tv monterad på väggen i vardagsrummet.

Sen ”Foppa” tog Crocs till Sverige har trädgårdsdojan sedermera kopierats och ofta sålts till ett billigare pris än originalet. Oftast ser kopiorna ut som originalet – men nu lanserar kaliforniska skejtskogiganten Vans gummitofflan ”Trek Slip-On” med sin patenterade slip on-skoform.

Vans själva säger att skon är designad för att vara lätt och enkel att packa med för häng på stranden och i vattnet – utan att offra personlig stil. Och visst får man ge Vans att deras slip-on-silhuett gör sig bra även i gummiform.

Kevin Parker, är det du? Foto: Vans

Checkerboard-mönstret på överdelen av skon har öppna hål som låter dina fötter andas och även för att kunna skölja av skorna när du behöver det. Hål längs tån och hälen har inkluderats i designen för vattendränering, och en omvänd våffelsula ska ge bättre grepp. 

Vans Trek Slip-On finns i färgerna svart, blå och grön och går att köpa i Vans butiker och på Vans hemsida för 539 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.