Hoppa till innehåll

Glöm aktiviteten ”böja sig ned” – Nike släpper innovativ latmask-sko

Nike Go FlyEase sneakers

Nike tar skosnöreslösa sneakers till en helt ny bekvämlighetsnivå.

I vår samtid snackas det ofta om ”hacks”. Om det inte är det breda klungbegreppet ”life hacks” är det ”kökshacks” eller ”business hacks”. Frågan är om inte sportgiganten Nike nu har vidgat den nischade men ack så barndomskompatibla hackskategorin ”dra på dig skorna utan att knyta dom”.

Så är det. Glöm Adidas NMD-sneakers, ty det finns en ny sheriff i skosnöreslösa sneakers-stan. Med Nikes nya dojor Go FlyEase behöver du inte bara skita i att knyta skorna – du får även en bekväm assistens när du kliver i och ur skon.

Bakom skornas mjuka rörelseschema finns ett gångjärn som gör det möjligt för skorna att fästas i helt öppna och stängda tillstånd. Innovativt, får man säga. Perfekt för såväl personligheter åt entreprenörshållet som mässar om vikten av ”time management” till dig som tycker att knyta skosnören är fruktansvärt jobbigt, tråkigt eller har ryggproblem.

Nikes nya slip-on-sneaker Go FlyEase går till en början endast att köpa för utvalda Nike-medlemmar för drygt 1 000 kronor. Sneakern kommer att lanseras bredare senare under året. Du kan spana in och läsa mer om skorna på Nikes hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.