Hoppa till innehåll

Vårens 18 snyggaste solglasögon – från 200 kronor

Solglasögon 2020 och Brad Pitt i Once Upon a Time in Hollywood.
Markus Aamisepp

Blir det farmor-solbrillorna, R&B-varianterna eller Matrixbågarna? Café tipsar om vårens snyggaste solglasögon.

Att välja solglasögon inför våren och sommaren kan vara en av de svårare etapperna att bemästra inom modesfären. En sommar kan det verka som att små rektangulära Fricky-bågar är det enda som är på tapeten och nästa år kan det skifta helt och övergå till superspexiga kolosser till brillor som får dig att se ut som karaktären Bubbles i serien Trailer Park Boys.

Men här kommer en liten hemlis – solglasögontrender spelar inte jättestor roll egentligen. Visst, under vissa säsonger är supersnabba solglasögon mer inne än under andra. Men alla har olika form på huvudet och ansiktet, och hur mycket du än vill kunna axla samtliga bågar på marknaden kommer vissa modeller bara inte att funka. Därför är det viktigast att du hittar det par som passar dig bäst istället för att fokusera på vilka din favorit Soundcloud-rappare bär upp just nu.

Med det i åtanke samlar Café ihop 18 av vårens allra snyggaste solglasögon för alla sorters utseenden och plånböcker.

1. Weekday – 200 kronor

Ett par riktigt schyssta budgetbrillor med metallbågar från Weekday för dig som tillhör kategorin människor som anser att solglasögon är en förbrukningsvara.

2. Komono – 599 kronor

Bleka och nästan ofärgade solglasögon är på tapeten just nu. Vill du vara het på solglasögonmarknaden för en relativt billig peng är Konomos Harper Matte-bågar ett klockrent alternativ.

3. Le Specs – 600 kronor

Swizzle-modellen från Le Specs med klassiskt runda glas är en storsäljare – och det med rätta.

4. CHiMi Eyewear Berry 004 – 999 kronor

Handgjorda solglasögon från svenska CHiMi Eyewear som får dig att se ut som en fräschare version av Karl Lagerfeldt.

5. Triwa – 1 195 kronor

Transparenta färger bleknar bara inte.

6. Han Kjøbenhavn – 1 300 kronor

Ett par rysligt snygga och metalliska bågar från danska Han Kjøbenhavn med spegelglas så du kan slumra utan att någon märker.

7. Kenzo – 1 530 kronor

Ett par rektangulära varianter som trivs bäst långt ut på näsroten.

8. Sun Buddies – 1 630 kronor

Neo från Matrix eller Anastacia – förkroppsliga dem med vem du vill. De här retro-glasögonen från Svenska Sun Buddies är kanske ett av sommarens mest självklara val.

9. Ralph Lauren eyewear – 1 649 kronor

Vintageinspirerad modell från Ralph Lauren med härlig kontrast mellan mörka bågar och ljusa glas.

10. Prada – 1 695 kronor

Ett par sci-fi-osande brillor för den mer vågade.

11. Persol – 1 949 kronor

Klassiska solbrillor. Ända sedan Steve McQueen drog på sig ett par Persol 649 har modellen varit en stilikon i solglasögonsammanhang.

12. Ray-Ban Round Metal – 1 999 kronor

Runda solglasögon är klassikern som kommer att fortsätta dominera i glasögonmodet en bra stund till. Ray Bans Round Metal-modell har burits av flera legendariska musiker och är inspirerad av 1960-talets motkultur.

13. RETROSUPERFUTURE – 2 358 kronor

De ideala solglasögonen att spela in en R&B-singel med år 2000.

14. Oliver Peoples – 3 149 kronor

Ett par solglasögon från de eminenta (sol)glasögonmakarna på Oliver Peoples sitter aldrig fel.

15. EOE – 3 500 kronor

Stora solglasögon med metallbågar i kantiga former har blivit jättepoppis under den senaste tiden. Med andra ord är det trendigt att klä ansiktet precis som din farmor gör. Men det är jäkligt snyggt också.

16. Balenciaga – 3 968 kronor

Rysligt snabba solglasögon med tonade glas från Balenciaga Eyewear med cat eye-bågar och mörkt tonade linser.

17. Ahlem Place de la Chappelle – 4 690 kronor

Ännu ett exempel på farmoriseringen av solglasögonmodet. Men denna gång i form av ett par snäppet mer pepprade varianter från LA-baserade Ahlem.

18. Rick Owens – 5 233 kronor

Pappa, BMX-proffs eller post-apokalyptisk zombiejägare. Dessa rediga solglasögon med fyrkantiga bågar sitter snyggt och som de ska.


Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.