Hoppa till innehåll

Världens dyraste serietidning såld för 60 miljoner

En superhjältefantast gick nyligen hem från en auktion gladare men åtskilliga miljoner fattigare.

Action Comics nummer 1 är känd som serietidningen som 1938 introducerade Stålmannen till världen. Skådespelaren Nicolas Cage skapade ofrivilligt rubriker när hans exemplar stals men sedan lyckligtvis återfanns. När det kommer till serietidningar är detta alltså den största dyrgrip man kan komma över. Det blir inte mer exklusivt.

Nu har ett exemplar vars skick beskrivs som beskrivs som ”ett av de bästa i världen” sålts via Texasbaserade Heritage Auctions. Både köparen och säljaren vill dessvärre vara anonyma, men den klassiska Stålmannentidningen klubbades för 6 miljoner dollar (motsvarande över 60 miljoner svenska kronor). Detta slår numrets tidigare försäljning som skedde 2022 till en blygsam summa på 5,3 miljoner dollar.

Dyrgripen i fråga.

Vi pratar om absurda siffror såklart, men det är faktiskt inte helt ovanligt att klassiska nummer av serietidningar säljs för mångmiljonbelopp. Captain Americas första nummer (ni vet det klassiska där han slår Hitler på käften) var någon beredd att betala 3,1 miljoner dollar för 2022. Fint någonstans ändå att rika nördar är snälla mot sina inre barn.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.