Världens första Svanenmärkta jeans är svenska

Göteborgsföretaget Velour by Nostalgi släpper världens första jeans certifierade av Svanen. Enligt företaget är den nya satsningen första steget mot en ny kollektion.

Jakob Adolfsson  |  Publicerad 2017-01-18 11:45  |  Lästid: 2 minuter
Velour_Svanen_Products_Press_JEANS_frilagd

Det svenska modevarumärket Velour by Nostalgi lanserar världens första Svanenmärkta jeans.

Svanen är en gemensam och officiell miljömärkning för Norden som infördes 1989. En certifiering från Svanen är ett erkännande av ett företag att de arbetar aktivt med hållbarhet och miljö.

En del av lanseringen är kampanjen Creative Minds with Svanen. Velour har redan hunnit få med sig flera välkända namn som ställer sig bakom mer miljötänk i modevärlden. Bredvid svanen hittar vi bland annat Erik Nordström och Herbert Munkhammar från R&B-duon Ansiktet och Kristoffer Triumf som gör podcasten Värvet. Även ekonomiprofessorn Michael Dahlén, ett av namnen i kampanjen, är positiv till mer miljötänk.

–  Jag älskar det oväntade med ändå självklara samarbetet mellan Velour och Svanen, jag vill ha både mode och miljömedvetenhet i mina kläder, säger Michael Dahlén.

image001
Kristoffer Triumf, en av ambassadörerna.

Peter Sahlberg, grundaren av Surfakademin with Svanen, tycker att byxorna är ett skönt tillskott för den medvetne jeansfantasten.

– Det är svårt att hitta kläder som är hållbara samtidigt som de är estetiskt härliga. Skönt att Velour nu ändrar på det så att jag inte bara behöver köpa vintage längre.

Svanmärkta byxor är dock bara det första steget för en mer hållbar trend i modevärlden. Målet är att lansera en helt miljöcertifierad kollektion.

Byxorna lanseras den 31 januari exklusivt på NK Herrtrend i Stockholm och Göteborg. Därefter på nätet från och med den 13 februari. Prislappen landar på 1 499 kronor för både jeans och chinos.

Några av fördelarna med den nya miljömärkningen är att färgen och tyget som används kontrolleras av Svanen. Detta innebär att du slipper grubbla på om byxorna du håller i handen innehåller en färg baserad på tungmetall eller färger som innehåller allergener.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:31