Annons
Annons

Tristan-da-cunha

image

Tristan da Cunha kallas världens mest avlägsna ö. Livet här är inte lika illa som du kanske tror – det är värre. Ändå har runt 275 personer valt att bo på den lilla ön. Här är 9 skäl till att vi får panik av blotta tanken.

Annons

 

Tristan-da-cunha-2

1. Ingen kan höra dig skrika

Tristan da Cunha lyder under brittiskt styre, men ligger mitt i ingenstans. Närmare bestämt: 336 mil från Sydamerika och drygt 280 mil från Sydafrika. Flygplats? Glöm det.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

Tristan-da-cunha-3

2. Huvudstaden

Har det mäktiga namnet Edinburgh of the Seven Seas. Men du ser ju själv, stad och stad… snarare ett gäng utspridda hus på en gräsplätt vid foten av en vulkan.

 

Vulkan

3. Lavahotet

Vulkanen, ja. Den är aktiv, vad trodde du? Ett utbrott 1961 ledde till att öns hela befolkning evakuerades till Storbritannien och kunde återvända först två år senare. Galet. Fast ännu galnare är förstås ATT de återvände, inte sant?

 

Edinburgh-of-the-seven-seas

4. Alla känner alla

Endast 80 familjer bor på Tristan da Cunha, och alla har något av följande sju efternamn: Glass, Green, Hagan, Lavarello, Repetto, Rogers and Swain.

 

Dejting

5. Dejtingutbudet

Så jo, du gissar rätt. På grund av den fåtaliga befolkningen har äktenskap mellan kusiners barn inte helt kunnat undvikas.

 

Astma

6. Folkhälsan

Över 50 procent av invånarna på Tristan da Cunha har symtom på astma, och 23 procent har en fastställd diagnos.

 

Sheep

7. Jobbutbudet

Glöm karriären. Alla familjer på Tristan da Cunha är jordbrukare och äger boskap. (Det finns i och för sig en heltidsanställd polis också – hen måste ju ha ett otroligt spännande liv.)

 

Fartyg

8. Förbindelserna

Kapstaden är förvisso en riktigt cool stad. Synd bara att semestersugna Tristan da Cunha-bor måste sitta på ett fartyg i sju dagar(!) för att ta sig dit och lika länge för att komma hem igen. Fast de kanske i alla fall hinner ta en latte i hamnen innan de måste hem och ta hand om fåren?

 

9. Ingen kan höra dig skrika, som sagt

Jaja, om öborna nu blir riktigt lappsjuka kan de ju alltid ta en tur till närmaste bebodda ö, Saint Helena. Eller nej, det kan de inte – för den ligger 243 MIL BORT!!!

Screaming-1

Foto: tristandacunha.org, Google Maps

 

Du kanske också gillar:

19 saker som får oss att vilja flytta från Sverige

Därför börjar vuxna festa som om de vore tonåringar igen

21 bisarra bilder som bevisar att vuxna inte borde få bygga Lego

Annons

Dela (107)
Tweeta

Annons


Laddar