Hoppa till innehåll

Veckans mysigaste klipp: Adam Sandler hyllar kultfilmen ”Happy Gilmore” på bästa möjliga vis

Adam Sandler

Adam Sandlers slagskottsdrive från ”Happy Gilmore” visar sig ha åldrats med lika stor värdighet som Adam Sandlers egen skådiskarriär.

Med stort undantag för The Wedding Singer spelade Adam Sandler ungefär samma roll i majoriteten av sina 90-talsfilmer. Sandler var den aviga, skrikiga och slapstick-kompatibla killkaraktären i filmer som Billy Madison, Waterboy – och kultfilmen Happy Gilmore.

Happy Gilmore från 1996 står sig än idag som en av Sandlers roligaste filmer. OBS! Ej att blanda ihop med Sandlers bästa filmer, där mästerverk som Punch-Drunk Love och Uncut Gems återfinns.

I Happy Gilmore spelar Sandler en aspirerande hockeyspelare med ett stenhårt slagskott som avvisas gång på gång under olika talangläger. Han sadlar istället om till golfspelare och med sin patenterade svingteknik slår han den konservativa golfvärlden med häpnad med både sin slaglängd och sitt skrikiga, usla humör.

Nu, 25 år efter att den kultförklarade filmen hade premiär, passar Sandler på att återbesöka sin ikoniska rollfigur. I ett klipp från golfbanan som Sandler publicerat på sina sociala medier ses han dunka på golfbollen med Happy Gilmores banbrytande och högst alternativa svingteknik. Och jodå, visst låter det som att han träffar klubbhuvudets sweet spot. Kika – och lyssna – själva nedan.

https://twitter.com/AdamSandler/status/1361791030757007360?s=20

Men det slutar inte med Sandlers 25-årsjubileumsvideo. I videon adresserar Sandler sin nemesis i filmen: ”Shooter McGavin, det här är för dig!”.

Christopher McDonald, som spelar Shooter McGavin i Happy Gilmore, var inte sen på att ta emot Sandlers passning. I en videokontring puttar Shooter, förlåt McDonald, i bollen i ett glas och konstaterar krasst: ”Drive for the show, putt for the dough.”

https://twitter.com/ShooterMcGavin_/status/1361807116294639619?s=20

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.