Hoppa till innehåll

Adam Sandler ger grönt ljus för uppföljare till ”Happy Gilmore”

Happy Gilmore
Joakim Almén

”Uncut Gems”-stjärnan verkar rejält sugen på att damma av sin klassiska hockeygolfare i en uppföljare till den kultförklarade 90-talskomedin.

”It’s all in the hips” är en klassisk sägning från en av 90-talets främsta kultfilmer, golfkomedin Happy Gilmore. Mjuka höfter lär bli viktigare än någonsin på seniortouren i en eventuell uppföljare till Happy Gilmore som den, sedan Uncut Gems, unisont hyllade och älskade Adam Sandler nu öppnar för.

I en intervju med radioprataren Dan Patrick i Dan Patrick Show gästar både Adam Sandler och Christopher McDonald som spelar Happy Gilmores mer gentlemannamässiga ärkerival Shooter McGavin i filmen. På frågan om Happy Gilmore 2 har diskuterats svarar Sandler att det inte gjorts, men att en uppföljare flitigt diskuterats bland fans på internet och tillägger: “Tro mig, idén om en seniortour är otrolig”.

Den rutinerade radioräven Dan Patrick nosar scoop och frågar direkt: ”Är ni båda på? Kan jag ge detta grönt ljus?” varpå både Sandler och McDonald svarar ja. Det är såklart inga garantier för att Happy Gilmore 2 blir av – men att både Sandler och McDonald är rejält sugna får anses som mycket goda förutsättningar.

Grönt ljus för uppföljaren kommer i kölvattnet av att Sandler nyligen firade filmens 25-årsjubileum genom att damma av Happy Gilmores patenterade springsving i ett viralt klipp. Det är ”bara” att fixa finansieringen och dundra på – Happy Gilmore 2 bör och ska bli av.

https://twitter.com/AdamSandler/status/1361791030757007360?s=20

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.