Hoppa till innehåll

Här öppnar Sveriges första veganska snabbmatskedja

Sofia Börjesson

Den 9 maj slår kocken Sebastian Shauermann upp portarna för landets första veganska snabbmatskedja, Taku-Taku, i Stockholm.

Rätterna har tagits fram med inspiration från hela världen. Foto: Taku-Taku

Taku-Taku kommer att bli en del av Paradisets alla matmarknader och den första restaurangen öppnar i Sickla i Stockholm den 9 maj. Senare i år öppnar ännu en på Södermalm i Stockholm, och fler etableringar finns att vänta i och med att Paradiset just nu expanderar med nya butiker runtom i Sverige.

Menyn kommer att bestå av slow cooked fast food, lagad på enbart veganska råvaror. Inspirationen till smakerna har hämtats från hela världen, bland annat kommer det att finnas rätter som Bhangra Tacos, Ssäm och Tempel Bowls. Det kommer även att säljas egentillverkade såser, inläggningar och kryddblandningar för den som vill ta med hem till kylskåpet.

Redan i somras kunde man uppleva det veganska matkonceptet Taku-Taku, maten serverades nämligen på festivaler som Way Out West, Popaganda och Stockholm Music & Arts.

– Då fokuserade vi framför allt på vällagade indiska curry-tacos som också gav konceptet sitt namn, Taku-Taku. Namnet kommer från indiska staden Taku, vilket låter som taco, berättar kocken och grundaren Sebastian Schauermann.

Kocken Sebastian Schauermann är inte bara aktuell med sin nya restaurangkedja, han ska dessutom att förbereda maten till Marie Ledins specialfest för årets Polarprisvinnare, Sting och Wayne Shorter, som båda är veganer.

Mer om Paradiset från Café!

13 konstigaste sakerna du kan köpa på Paradiset

Här öppnar Paradisets nya matbutik – där du kan brygga egen öl

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.