Hoppa till innehåll

Vem blir nästa James Bond? Här är de 6 hetaste kandidaterna

Vem blir nästa James Bond?

Lashana Lynch, Cillian Murphy eller Tom Hardy? Här är de hetaste namnen att ta över som James Bond efter att Daniel Craig pensionerat sig.

Den nya Bond-filmen No Time to Die rullar för närvarande på biograferna och filmen innebär slutet för eran Daniel Craig – en av de bästa Bond-skådespelarna hittills. Efter år av spekulationer är frågan vem som tar över mer aktuell än någonsin. Café samlar skådisarna som nämns med högst frekvens som nästa James Bond.

1. Lashana Lynch

Foto: Getty Images

Lashana Lynch har redan skapat Bond-historia när hon i den senaste filmen No Time to Die blev den första kvinnan och den första svarta personen att axla rollen som agent 007 efter att Daniel Craigs Bond går i exil i början av filmen. Tyvärr blev det toxiskt när nyheten läckte för drygt ett år sen och Lynch fick motta hot från tokiga troll som tyckte det var horribelt att en svart kvinna kunde få ikläda sig titeln som James Bonds MI6-alias.

Av den breda icke-trolliga massan har Lynch har hyllats för sin insats i No Time to Die, vilket spätt på spekulationerna om en permanent installation som agent 007 nästa film och ett paradigmskifte för Bond-serien. Den ständiga Bond-producenten Barbara Broccoli har tidigare avfärdat en kvinna som Bond och har enligt BBC sagt att Mr. Bond kommer att förbli en Mr. även i framtida filmer. Men vem vet, efter succén i No Time to Die kanske Broccoli och hennes Bond-producentkompanjon Michael G. Wilson ändrar sig?

2. Cillian Murphy

Foto: Getty Images

Har man sett Peaky Blinders är det lätt att förstå varför den tidigare Batman-skurken är ett favoritspel som nästa Bond hos brittiska bookmakers. Murphy själv har sagt till GQ att han tycker nästa Bond borde vara en kvinna. Om sin egen chans att få spela världens mest kända hemliga agent på film har han sagt att ryktena förmodligen beror på han bär smoking i en stor tv-serie, men att det är otroligt smickrande att vara en del i snacket om potentiella kandidater.

3. Regé-Jean Page

Foto: Getty Images

Efter genombrottet i Netflix Familjen Bridgerton, en av streamingjättens mest tittade serier någonsin, får Page finns sig i att vara en av de hetaste kandidaterna till att bli nästa Bond. Page själv, som är yngst av kandidaterna med sin i Bond-sammanhang uppfriskande låga ålder 31, avfärdar det hela som rykten som drar klick. Han menar att så fort du är en britt och är med i en poppis film eller serie så får du leva med stämpeln att vara en potentiell framtida James Bond. Mindre statusfyllda stämplar kan man tvingas leva med.

4. Tom Hardy

Foto: Getty Images

Tom Hardy som Bond känns som en perfekt match. Något den vansinnigt populära britten själv också verkar tycka. 2018 dundrade han ut ett första april-skämt på sin Instagram där han delade en nyhet om att han är Craigs efterträdare. Ett tydligt skämt, men ändå. Ryktena har sedan dess inte slutat och visst vore det fint att få höra Hardys trademark-buttra gubbgrymtande samtidigt som en skurk väser till honom att han är dödens död.

https://www.instagram.com/p/BhCqmbUB_sy/?utm_source=ig_embed

Ex-Bondskådisen Pierce Brosnan verkar dela den åsikten. Han har enligt The Telegraph gett sitt fulla stöd till Tom Hardy som ny 007.

5. Richard Madden

Foto: Getty Images

Game of Thrones-alumnen Richard Madden har det som krävs för att bli nästa James Bond. På pluskontot: Han själv älskar skiten. Madden har nämligen sett alla filmer och läst samtliga Ian Flemmings böcker om Bond. Han själv förhåller sig ungefär som Regé-Jean Page till ryktena.

”Alla älskar rykten på det området. Jag är bara det nuvarande. Det kommer vara någon annan nästa vecka”, har han sagt till brittiska GQ.

6. Idris Elba

Foto: Getty Images

Det känns som att det var ett decennium sedan man för första gången nåddes av tissel och tassel om att Elba blir nya Bond. Faktum är att det var rätt längesen. 2014 läckte ett mail från Sony-chefen Amy Pascal som uttryckte sig klart och tydligt: ”Idris borde bli nästa Bond”. Elba själv skojade till det några år senare när han tweetade:

Klappat och klart då, Idris Elba blir nästa Bond? Nja, det verkar inte så tyvärr. Elba själv fick nyligen den raka frågan om han tar över efter Craig och svarade att han inte är aktuell för rollen. På frågan om han kan tänka sig spela den gentlemannamässiga hemliga agentbritten framöver sa han enligt Rolling Stone:

”Vem skulle inte vilja? Hur otroligt hade det inte varit med en svart James Bond? Det är ett tecken på tiden vi lever i att vi inte kan sluta prata om svart, vit och färg.”

Cafés förslag: Leif GW Persson

Foto: Fredrik Etoall

Med tanke på den långa traditionen att ha svingamla Bond-skådespelare (Roger Moore var 58 år när A View to a Kill släpptes och Craig 53 år vid sin sista film) så kan de väl lika gärna casta en lurig och klipsk kriminolog från Sverige. GW är 76 år och det han inte har i fysisk prakt tar han igen i list: Han kan förstöra fiender med ord. Han vet dessutom inte vad konflikträdsla är och han kan hantera Q:s teknikprylar mästerligt (kolla bara hur fingerfärdig han är i sitt konstanta glasögonfipplande).

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.