Hoppa till innehåll

Veronica Maggio: ”Det är kaos redan klockan 11 på kvällen”

Joakim Almén

Hon sjunger om Trädgården, springer på Rockbjörnen, Grammis och P3 Guld. Men den mest galna festkvällen på året tycker Veronica är Musikförläggarnas Pris-galan.

maggio
Veronica Maggio är, efter en tid med blått hår, återigen blond. Foto: Johan Jeppsson.

Superpopulära Veronica Maggio sålde ut Stockholm Stadion så sent som i augusti. Nu är hon aktuell för nomineringen som årets textförfattare när creddiga branschpriset Musikförläggarnas Pris ska delas ut. Cafés Joakim Almén träffar Veronica Maggio på Berns.

Veronica Maggio tävlar mot Silvana Imam, Jocke Berg och Erik Lundin. Att vara nominerad just textförfattare värdesätter Maggio högt.

– Det är min favorittillställning på året. Och just det här med text är ändå det jag värdesätter mest. Och så är jag i fint sällskap också.

Varför är det favorittillställningen?

– Det är fint att de uppmärksammar alla upphovsmän, som man inte ser annars. De man gillar att jobba med. Alla som skriver och producerar som man inte ser på Grammis och P3 Guld. Det blir roligare när de är med också. Det känns rimligare på nåt sätt. Sen är det årets stökigaste kväll.

Årets stökigaste kväll?

– Det är orimligt att man skulle klara av att hålla sig i skinnet mellan 12 på dagen och 4 på natten. Det är för länge, haha.

Maggio säger att det brukar vara ”kaos redan vid klockan 11 på kvällen”, att folk är roliga, ganska lössläppta och att en visst Johan ”Shellback” Schuster (ofta refererad till som Max Martins högra hand) står för extremt roliga tacktal: ”han vinner ju nästan jämt och är väldigt bra på att prata”.

Förra veckan var Maggio gäst i Cafés podcast Fördomspodden, där nöjesredaktören Emil Persson testar sina fördomar om kända svenskar.

– Jag tänkte efteråt: borde jag verkligen svarat på allt det där?

Vilken var den konstigaste fördomen Emil hade om dig?

– Att jag ofta trodde jag var gravid och gjorde mycket graviditetstester. Det var sjukt. Det var en helt random fördom, haha.

Vinnarna av Musikförläggarnas Pris 2016 presenteras 11 november.

Här är samtliga nominerade.

Det finns ett drag hos mig som gör att jag vilja dölja vissa saker hos mig som inte känns smickrande.
Foto: Joakim Almén.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.