Vilka chips ska jag äta till VM? Jonas Cramby har svaret

Det KAN slinka ner en och annan chipspåse under VM-festen... För att inte bli alldeles trött på grillchips kan du testa matchanpassade snacks tipsas Cafés matredaktör.

Jonas Cramby  |  Publicerad 2018-06-04 11:36  |  Lästid: 2 minuter

Sverige vs. Mexiko: Majschips med chilismak

– När Mexiko spelar äter man såklart inte potatischips utan majschips – och i Mexiko föredrar man dem ordentligt kryddade med chili givetvis. Det absolut mest populära märket är Takis vilket är rullade, friterade majstortillas med en så stark kryddning att det ryktas att de kan ge upphov till magsår hos barn. Trots detta är en påse Takis klassisk comfort food och en oerhört populär frukost för mexikanska barn. I Sverige är det svårt att få tag på Takis, så du får ersätta genom att köpa chilikryddade Doritos på den amerikanska avdelningen i den välsorterade matbutiken. Välj gärna en sort med eldsflammor på förpackningen.

Sverige vs. Sydkorea: Honey butter chips

– I Korea är de tokiga i sötsalta snacks, och allra populärast är deras Honey butter chips som år 2014 var föremålet för en global hysteri efter att en koreansk K-popstjärna istagrammat en bild när hon åt en påse iklädd päls i en limousin. Honey butter chips såldes omedelbart slut i hela världen och en påse kunde inbringa astronomiska summor på Ebay. Nu har dock hysterin lagt sig och du kan hitta koreanska Honey butter chips i din lokala asiatiska matbutik. De är ganska goda.

Sverige vs. Tyskland: Paprikachips

– Tyskarna är galna i currypulver och paprikapulver. De har det på allt. Sallad, ägg och pasta. Jag har till och med varit med om dem som har currypulver på curryketchupen. Och paprikachips dominerar marknaden. Faktum är att de tre populäraste smakerna är 1. Paprika. 2. Paprika och chili och 3. Ungarish (ungersk paprika). För den currysugne finns det såklart även chips med currywurstsmak. Glöm inte att strö över lite extra currypulver. Tyska chips hittar man på Lidl i Sverige.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:54