Hajpade hotellkoncernen släpper eget rosévin

Nessa rosévin.

Efter kändisviner kommer hotellkoncernsviner.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-06-20 11:12  |  Lästid: < 1 minuter

Kändisar som släpper vin under eget namn har länge varit en trend. Bland kändisviner märks krimprofessorn och vinbaronen Leif GW Perssons vinserie och Hannah Widell och Amanda Schulmans viner, döpt efter deras gemensamma bolag Perfect Day.

Nu kan vi även skriva in hajpad svensk hotellkoncern bland kändisar, bolag och varumärken som släppt ett eget vin. Det handlar om hotellkoncernen Ess Group som bland annat äger lyx och flärd-hotellen Ellery Beach House i Stockholm, Steam Hotel i Västerås och Jacy’z Hotel & Resort i Göteborg.

Vinet i fråga heter Nessa och är ett rosévin producerat i Frankrike tillsammans med det franska vinmakarparet Claire och Adrien Fabre.

Hotellkoncernen själva beskriver smakprofilen som ”ljust, friskt och fruktigt med inslag av smultron, jordgubbar, granatäpple, persika och blodapelsin. Smaken har en balanserad syra och rik struktur. Här kommer krämiga jordgubbstoner fram tillsammans med en ursprungstypisk örtighet”.

Priset ligger på 149 kronor för en flaska och vinet, som kommer i en livsstiligt designad flaska, finns att beställa på Systembolaget med artikelnummer 55978.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-06-20 11:18