Tävla och vinn ett förstahandskontrakt i Stockholm

Bostadstjänsten Qasa gör reklam för sin nya tjänst med en drömtävling – så här kan du vinna förstahandskontraktet.

Alva Fierro  |  Publicerad 2017-07-11 09:51  |  Lästid: 2 minuter

Området där lägenheterna ligger.Nu kan du vinna ett sprillans nytt och eget förstahandskontrakt i Stockholmsområdet. Bostadsuthyrningssajten Qasa, som är en del av Hemnet, har en ny idé om hur man borde fördela hyresrätter – på ett sätt som inte är kötid. Och för att uppmärksamma tjänsten tävlar de nu ut ett förstahandskontrakt på en nyproduktion i området Vega i Haninge på sajten attbyggabo.se.

För att delta i tävlingen, som avslutas 25 augusti, ska man formge sitt drömboende i ett miniatyrformat och skicka in till Qasa.

Vinnaren kommer att utses 8 september av en utvald jury som bedömer bidragens kreativitet, stil och hållbarhet. Du kan läsa mer om tävlingen här.

Ett av rummen i det nybyggda området.

Kontraktstävlingen görs i samband med att Qasa lanserar en matchningsteknik för att hjälpa fastighetsägare att hitta de bäst lämpade hyresgästerna till sina lägenheter – utan kötid. Utöver att själv filtrera fram bostäder som du är intresserad av, så hjälper alltså Qasa dig med alltifrån att boka visning till att skräddarsy och skriva under ditt hyreskontrakt digitalt.

Algoritmen ska snart även kunna ta hänsyn till vilka typer bostäder och områden som du alltid spanar in för att föreslå de rätta objekten, hur många barn du har, hur pass nära barnens skola ligger, vilka intressen du har och var du kan utöva dem i relation till din bostad med mera.

– Genom att hjälpa bostadssökande hitta ett hem som verkligen passar deras behov skapar vi förutsättningarna för ett mer långsiktigt och tryggt boende. Det gynnar både hyresgästen och fastighetsägaren, säger Mattia Tosti, medgrundare på Qasa.

Qasa har redan knutit sig an flera fastighetsbolag runt om i landet och från och med hösten 2017 kommer de även att förmedla förstahandskontrakt till nyproducerade bostäder.

Artikel från Residence

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:40