Annons
Annons

Nya tjänsten som räknar ut lägenhetens slutpris – innan budgivningen

Med låga utgångspriser på lägenheter som sedan säljs för rekordpriser är det inte konstigt att många är osäkra över vilket slutpris en lägenhet faktiskt får. Nu lanseras tjänsten Slutprisgeneratorn, som ger ett mer verkligt svar direkt – innan budgivningen ens har startat.

Thowe Wagner Larsson

I Stockholm är det inte ovanligt att lägenheter på samma adress och med liknande förutsättningar säljs för helt olika priser. Givetvis gör detta att lägenhetsspekulanter tycker det är osäkert att veta vad ett objekt slutligen kan landa på.

Annons

Genom en ny tjänst, Slutprisgeneratorn, går det att se just detta. Det är bostadsstartupen Nooks som med hjälp av offentlig data om Stockholms bostadsrättspriser har kunnat utveckla en tjänst som visar på ett mer verkligt slutpris. Allt du behöver göra är att mata in mäklare, området i Stockholm, utgångspris och kvadratmeter.

– Med ett bostadsköp står du inför ditt livs största affär och du vet inte ens hur du ska räkna givet utgångspriserna. Vi gjorde därför en ordentlig analys som visade att det många gånger var stora skillnader mäklare emellan och byggde vår tjänst utifrån just det. Vi vill inte bara förändra processen för hur bostäder köps och säljs, vi vill också ge folk bättre förutsättningar att fatta beslut på, säger Isabella Arningsmark, VD för Nooks.

Det statistiska underlaget till Slutprisgeneratorn grundar sig på den information som mäklare själva redovisat till booli.se under de senaste 18 månaderna.

Så här funkar Slutprisgeneratorn:

1. Gå in på Slutprisgeneratorn.se.

2. Fyll i mäklare, området i Stockholm, utgångspriset samt kvadratmeter. Välj därefter ”Räkna ut slutpriset”.

3. Slutpriset som räknas fram är en indikation som grundar sig på historisk data från sålda bostäder från den mäklaren i den storleken, i det området och med det utgångspriset och visar på ett ungefär vad en bostad kan komma att sluta på.

Mer matnyttigt om boende och inredning!

Här byggs Stockholms lyxigaste bostadsrättsförening

Tipsen för dig som vill sälja din bostad så dyrt som möjligt

7 bra högtalare som dessutom höjer inredningen

Få mer av Café i ditt flöde – klicka på ”Gilla” nedan!

Gilla Cafe.se på Facebook

Annons

Dela (15)
TweetaLaddar