Café väljer vinterns 12 snyggaste mössor, halsdukar och handskar

Handskar, orange mössa och halsduk

Även vintern tarvar snygga accessoarer.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-12-10 10:38  |  Lästid: 4 minuter

De piskande isvindarna som varje år dödar den svenska folksjälen värmer just nu bara upp inför ännu en apokalyptisk vinter. Det är trots allt cirka fyra månader kvar tills solen visar sig igen – och då är det definitivt på sin plats att investera i vinterplagg som faktiskt får dig att känna dig snygg, varm och samtidigt inte som en stor bebis.

Vi snackar alltså inte om jackor eller stövlar här, utan de istället de viktiga tillskott som håller kroppsvärmen kvar i kötthyddan – nämligen accessoarerna.

Man ska varken inte underskatta accessoarers kapacitet till att värma eller lyfta upp din outfit till nya nivåer. Därför har vi sammanställt vinterns snyggaste halsdukar, vantar och mössor.

Vinterns snyggaste halsdukar

1. H&M – 99 kronor

Ett perfekt exempel på att man inte måste vara Petter Stordalen för att ha råd med en snygg halsduk. En stilren svart halsduk i polyester som passar till de flesta vinteroutfits.

2. Barbour Lifestyle – 700 kronor

Varför inte välkomna vintern med denna mycket färgtrendiga halsduk från Barbour Lifestyle i en värmande blandning av merinoull och kashmir.

3. Samsøe & Samsøe – 799 kronor

Denna mörkblåa ull- och kashmirhalsduk från danska Samsøe & Samsøe har en av vinterns trendigaste färger och passar till det mesta.

4. Begg & Co – 5 999 kronor

Den något (med andra ord: mycket) dyrare halsduken från skotska Begg & Co kommer inte att svika dig bland snöstormar och isvindar i år. Märket har anor från 1866 och är en av världens främsta kashmirvävare vilket innebär att de skapar, ja, riktigt sköna och pålitliga halsdukar.


Vinterns snyggaste handskar

5. COS – 490 kronor

Är du inte mycket för läderhandskar kan du istället satsa på dessa stilrena stickade kashmirhandskar från COS.

6. ARKET – 690 kronor

De här svarta handskarna från Arket har en övre del i elastiskt bomull och en undre i rådjursskinn. De håller värmen, med andra ord.

7. Forzeri – 1 033 kronor

För den rumsrena: handgjorda handskar i läder och kashmir från italienska Forzieri som aldrig går fel.

8. Gucci - 4 531 kronor

De allra vräkigaste handskarna på listan kommer från – du gissade det – Gucci. Har du ekonomin för att punga ut drygt 4 500 kronor är dessa mockahandskar ett toppalternativ. Kanske inte Mount Everest-bestigar-kompatibla. Men väldigt väldigt snygga.


Vinterns snyggaste mössor

9. COS – 290 kronor

Man kan faktiskt komma lindrigt undan utan att behöva köpa en jättetråkig svart beanie år in och ut. Ett annat billigt alternativ är istället denna stickade mysmössa från COS som kan liva upp din annars mörka vinteroutfit.

10. Stüssy – 369 kronor

Denna mörkgröna mössa från det etablerade street-märket Stüssy passar som handen i handsken till en fräsig pufferjacka.

11. Peak Performance – 499 kronor

Vill man trots allt köra på en svart variant i år rekommenderar vi denna ribbstickade army-mössa från svenska outdoormärket vars produkter man kan lita på att håller värmen bäst – nämligen Peak Performance.

12. J. Lindeberg – 1 000 kronor

Vill du sticka ut ur mängden och är beredd på att betala lite utöver det vanliga för en snygg vintermössa är denna orangea variant från J. Lindeberg ett klockrent alternativ. Om man inte är så pass vågad finns modellen att köpa i svart, men även rosa.


Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-12-10 10:58