Warner Bros lade ner film – tvingade sedan skaparna att göra klart den ändå

Känner du ibland att ditt jobb känns meningslöst? Du är åtminstone inte gänget bakom den här nedlagda Scooby Doo-filmen.

Jonas Strandberg | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2022-11-14 10:50  |  Lästid: < 1 minuter

Warner Bros Discovery har varit i blåsväder den senaste tiden. Den helt färdiginspelade Batgirlfilmen nekades tidigare i år av någon luddig anledning en release, vilket möttes av en hel del kritik mot studion. Batgirl var dock inte ensam i att inte få se dagens ljus. Även projekt som den nya Scooby Doo-filmen “Holiday Haunt” lades ner, 95 procent färdig. Detta berättar filmens regissör Michael Kurinsky i en färsk intervju med Variety.

Det värsta i historien var dock inte att den animerade filmen lades ner åtta veckor innan den var helt klar. Kurinsky uppger nämligen vidare att efter beskedet om att hans Scooby Doo-film aldrig skulle få ses av en enda person i hela världen, så tvingade Warner Bros hans team att ändå avsluta filmen. Animationsstudion arbetade alltså i flera veckor på ett projekt de visste aldrig skulle få en release. Detta enligt uppgift, eftersom Warner Bros hade betalat för filmen.

Det låter möjligen hjärtlöst, men det går samtidigt inte att utesluta att den nya regimen på Warner Bros Discovery är så stora Scooby Doo-fans att de vill ha den mysterielösande grand danoisen helt för sig själva. Att de förstår Scooby Doo på en helt annan nivå än den breda massan. En sådan typ av fandom måste man i så fall respektera.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-22 21:59