Hoppa till innehåll

9 (bild)bevis på att Keanu Reeves alltid ser likadan ut i filmer

Keanu Reeves
Robin Åberg

En ny Matrix är på gång och i den färska trailern fick vi ett kärt återseende av Neo, eller var det John Wick, eller vänta nu är inte det där Johnny Silverhand?

Det finns några (framförallt manliga) skådisar som inte verkar kunna göra något fel, de älskas för vad de än tar sig till. När internethumorn låg i sin vagga var det framförallt den gamla hårdingen Chuck Norris som upphöjdes till gudastatus. Legender som att Chuck Norris en gång blev biten av en kungskobra och efter fem dagar av smärta… dog kobran, var kul, ett tag.

Men saker blir snabbt gamla på internet och nya hjältar behövdes. Klipp till: John Wick äntrar scenen 2014.

Från att ha varit den där kyliga, halvt bortglömda, snubben som skänkte bort pengarna han drog in på The Matrix blev nu Keanu Reeves världens hårdaste pistolsnurrare på jakt efter rättmätig hämnd. Kombinationen supermördare på film och superhärlig privat visade sig vara en gyllene kombination – en ny kultikon var född.

Keanu Reeves under en premiärvisning för ”John Wick 3”. Foto: Getty

Med ett namn som på hawaiianska betyder ”Sval bris över bergen” känns Keanu född till internetälskling men han föddes ju även med talang, och framförallt sina looks. Looks som han sedan John Wicks intåg inte ändrat på, oavsett om han spelat tv-spelskaraktären Johnny Silverhand i Cyberpunk 2077, Tex i Swedish Dicks eller Lucas Hill i Siberia.

Det verkar helt enkelt som att ikonen och varumärket Keanu Reeves nu blivit så stort att oavsett rollen ska han se ut som Keanu Reeves. Hans karaktärer ska alltid ha halvlångt hår och allra helst helskägg, det är tydligen så det antas att publiken vill ha honom.

När nu första trailern till den kommande fjärde Matrix-filmen släppts var det ändå en liten chock att se att Keanu Reeves som Neo, och inte bara karaktären Neo, spänna knogarna för att i ultrarapid mata njurslag mot agenter. Gör det filmen sämre? Troligtvis inte, men i en sci-fi måste man leva sig in i världen, man måste köpa konceptet annars blir det bara fånigt. Men när John Wick, Johnny Silverhand, Tex, Lucas Hill, Dr. Beckham, Neo och Keanu Reeves alla tagit det röda pillret är det lätt att förtrollningen bryts och allt man ser är en stjärna som blivit större än sina roller.

Om du ännu inte är övertygad: Här kommer 9 bildbevis på att Keanu Reeves alltid ser likadan ut, oavsett roll.

Neo – The Matrix Resurrections

Foto: Warner Bros

Johnny Silverhand – Cyberpunk 2077

Foto: CD Projekt Red

Tex – Swedish Dicks

Foto: Viaplay

John Wick 1, 2 & 3

Foto: Lionsgate

Lucas Hill – Siberia

Foto: Company films/Summerstorm Entertainment/Buffalo Gal Pictures

Dr. Beckham – To the Bone

Foto: Netflix

Frank – Destination Wedding

Foto: Aviron Pictures

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.