Därför är Will Ferrell helt rätt i rollen som Hundraåringen

Han har jagats av svenska sotare, döpt ett band till "Jag kör bil" och dessutom gjort flera svenska reklamfilmer. Will Ferrell är perfekt i huvudrollen när den svenska succéfilmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" ska få en amerikansk version.

Sofia Börjesson | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-08-24 16:55  |  Lästid: 2 minuter

I den amerikanska versionen av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann tar Will Ferrell Robert Gustafssons plats i rollen som Allan. Felix Herngren kommer dock att finnas kvar som exekutiv producent tillsammans med Henrik Jansson-Schweizer.

Den svenska succéfilmen bygger på Jonas Jonassons roman från 2009, och författaren känner sig trygg med Ferrell i huvudrollen.

– Min karaktär, Allan, kan konsten att vara rolig bara genom att vara sig själv. Det är något som Will Ferrell klarar av med perfektion. Mycket humor med små mått. Jag är glad över att Allan nu vilar i hans händer, säger Jonas Jonasson i ett uttalande.

Och visst skulle Will Ferrell vara alldeles ypperlig i rollen som den sprängglade Allan Karlsson? Ferrell har ju i princip fler kopplingar till Sverige än självaste kung Carl Gustaf.

Bland annat är han gift med svenska Viveca och tillsammans har de barnen Magnus, Mattias och Axel. Somrarna spenderar de i sommarstugan nära Malmköping (där historien om Hundraåringen tar sin början) och vi har flera gånger fått smakprov på hans kunskaper i det svenska språket.

Här är några andra exempel på varför Will Ferrell är perfekt i rollen som en halvgalen man från den svenska landsbygden, och kanske framför allt som representant för svensk filmindustri.

Will Ferrell har jagats av "Kringelsotaren i Södertälje"

"Will Ferrell jagas av sotaren i Gnesta," kunde man läsa på Expressen för ungefär ett år sedan. Det hela handlade om att skådespelaren bland annat inte hade glidskydd på markstegen på sommarstugan i Gnesta, vilket sotaren menade innebar risk för personskada.

Will Ferrells svenska reklamfilmer för ölmärket Old Milwaukee

När han inte kan släppa att det står "infart" på skylten:

När han cyklar på Sergels torg:

Ferrells inre monolog om Stockholm:

"Det här är min båt, det här är min kvinna, det här är min öl. Den är helt okej."

Will Ferrell hyllar – och känner sig hotad av – svenska pappor

I en intervju med Expressen pratar Ferrell om hur duktiga svenska pappor är:

"Svenska pappor är väldigt skrämmande! De är fullständigt nonchalanta och har ingen attityd. De är bara genomtrevliga och säger 'inga problem, jag kan bygga ett hus och laga en gourmetmiddag'. Jag har aldrig träffat andra män som kan göra allt så bra och sedan säga: ”Jaja, det är inga konstigheter”. Jag kan inte ens spika upp en tavla eller få upp julgranen, så svenska män är väldigt imponerande."

Will Ferrell iklädde sig svensk matchtröja när det var dags att rösta häromsistens. Foto: IBL

Vi älskar Will Ferrell för det han hatar mest med Sverige

I en så kallad AMA-tråd (Ask Me Anything) på Reddit var det en person som undrade vad Ferrell hatar mest med Sverige, och hans svar var:

"Det finns mycket att hata med Sverige. Vackra människor, höga kindben, att alla talar bättre engelska än vi gör, och garantin på en splitterny Volvo."

I samma tråd var det en person som ville ha ett namn till sitt rockband, och Ferrell levererade "Jag Kör Bil". Bandet verkar dock inte ha slagit än, eller finns åtminstone inte att hitta på Spotify.

Och han driver med Jimmy Fallon – på svenska

"Jimmy är en idiot. Han är jätteäcklig."

Rättigheterna till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann köptes i dagarna av Will Ferrells produktionsbolag Gary Sanchez Productions och CBS Films, men än så länge finns inget premiärdatum för filmen. Den svenska originalfilmen nominerades 2016 till en Oscar i kategorin bästa smink.

Du har väl inte missat Cafés intervju med Will Ferrell? Du kan läsa den här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:27