Hoppa till innehåll

Xbox Games Showcase 2024 – här är 11 av höjdpunkterna

Igår visade Microsoft upp sina kommande spelreleaser och lineupen var minst sagt imponerande. Alla de där spelstudiorna man köpte upp för något år sedan verkar nu redo att leverera. Här är elva titlar vi fastnade lite extra för.

Call of Duty: Black Ops 6

(25 oktober, Game Pass)

Detta efterlängtade spel har varit under utveckling i hela fyra år. och verkar fungera som en ganska direkt uppföljare till Black Ops 5, med sin täta kalla kriget-inspirerade spionstory. Oktober kan inte komma snart nog.

Doom: The Dark Ages

(2025)

Doom har absolut inte glömt sina rötter, det var mycket tydligt när man utannonserade detta nya spel. Ultravåldet är självklart kvar, men den här gången tar vi det till någon sorts fantasyversion av medeltiden, där det inte tycks råda någon brist på monster man kan ta av daga på olika kreativa sätt.

Fallout 76 Skyline Valley

(12 juni, 2024)

En uppdatering med nya områden och möjlighet att spela som en ghoul? Med en omtyckt serie som nyligen gick i mål och ett uppgraderat spel verkar Fallout må mycket bra just nu.

Metal Gear Solid: Snake Eater

Remaken av ett av de mer udda kapitlen i denna fascinerande spionactionserie. Det ser såklart riktigt bra ut och troget originalets ton.

Age of Mythology: Retold

(Sep 24 2024, Gamepass)

Alla vi som spelade originalet när det begav sig jublade av förtjusning när en nyversion utannonserades. Ett Age of Empires för alla som råkar ha en svag punkt för mytologiska sagor. Och vem har egentligen inte det?

Perfect Dark

För en actionhjälte som gjorde sin debut redan på Nintendo 64 år 2000 har vi sett förvånansvärt lite av Joanna Dark. Låt oss hoppas att denna reboot av serien är den värdiga comeback hon förtjänar.

Fable

(2025)

En reboot av den klassiska rollspelsserien som av trailern att döma verkar full av både humor och spänning. Vi håller tummarna för en tidigare 2025-release snarare än en senare.

Winter Burrow

(2025)

Ett lite udda spel i sammanhanget kan tyckas, men bland alla ösiga actiontitlar stack detta vackert illustrerade lilla sagospel ut i all sin lågmäldhet.

Indiana Jones and the Great Circle

(2024, Gamepass)

Detta rafflande, svenskutvecklade matinéäventyr utspelar sig mellan filmerna Raiders of the Lost Ark och The Last Crusade och ser ut att ingjuta ny entusiasm i serien efter den vattendelande senaste filmen.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

(5 september 2024, Game Pass)

Ett spel som av fullt begripliga skäl blivit ordentligt försenat är denna uppföljare från ukrainska studion GSC Game World. Det ser dock kusligt stämningsfullt och väldigt snyggt ut.

Gears of War: E-Day

Kvällens final bestod i utannonseringen av denna prequel till det första Gears of War och vilken sjukt adrenalinstinn final. Det är plågsamt att trailern inte kom med ett releasedatum, eller ens ett år när spelet kan tänkas komma.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.