Hoppa till innehåll

Yes! Borat kommer tillbaka – ”Borat 2” är tydligen redan färdiginspelad

Sacha Baron Cohen som Borat
Wilmer Gyllström

Två tummar upp när mankini-mannen är tillbaka.

Hyllad av både biobesökare och kritiker slog Borat igenom med sin udda personlighet och sitt ”It’s nice”-citat som ekar än idag. Borat drog in över 260 miljoner dollar och Sacha Baron Cohen vann en Golden Globe för filmen, dessutom fick filmen en Oscars-nominering för bästa manus. Folk fullkomligt älskade den bångstyriga kazaken Borat.

Det är därför synnerligen glädjande nyheter att Borat 2 är på gång. Enligt Collider ska filmen redan vara färdiginspelad och dessutom ska den fiktiva kazakiska journalisten siktats under en inspelning i Los Angeles förra månaden.

Den första filmen om Borat kom 2006 och därefter har skådespelaren gjort filmer som The Dictator och Brüno. I Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan fick vi följa journalistens resa genom ”US and A” i försök att anamma den amerikanska drömmen.

Spekulationerna är många. Det vi vet är att Borat inte är den ökända kazakiska tv-personligheten längre. Utan nu vet ALLA vem han och därför behöver han nu gå ”undercover” för att utföra sitt arbete. Enligt spekulationer kan det handla om att ”Cohen spelar Borat som spelar Cohen” för att komma undan – men inget är ännu bekräftat.

Foto: Getty Images

Det är fortfarande oklart när filmen kommer att släppas och om den tidigare regissören Larry Charles och producenten Jay Roach kommer att vara en del av uppföljaren. Vissa tror att filmen kommer att släppas i samband med det amerikanska valet för att locka fler yngre väljare.

Fun fact: Nästan hela första filmens manus är improviserat.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.