Zlatan Ibrahimović är klar för Manchester United – återförenas med Mourinho

Så blev det klart till slut. Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna gör ett försök i ligan han en gång kallade ”skit”.

Olle Arnell | & Markus Thunberg  |  Publicerad 2016-06-30 17:03  |  Lästid: 3 minuter

Efter fyra år i franska Paris Saint-Germain FC avslutade Zlatan sin period i Frankrike med två mål i cupfinalen mot Marseilles. Under torsdageftermiddagen bekräftade han själv flytten till Manchester United genom att lägga ut den här posten på Instagram.

Det har länge spekulerats i vilken nästa klubbadress skulle bli. Spekulationerna har varit många – allt ifrån en comeback i Milan till att han skulle ersätta Higuain i Napoli. Han sägs även ha nobbat ett jättebud från Kina samtidigt som många har placerat honom i amerikanska MLS.

Nu är det dock klart att Zlatan återförenas med José Mourinho som tidigare i sommar blev kar som manager för Manchester United. Mourinho kommer närmast från jobbet som tränare i Chelsea. Mourinho och Zlatan har jobbat tillsammans tidigare, när den karismatiske portugisen tränade Zlatan i Inter.

Zlatan har tidigare vägrat brittiska Premier League. I filmen Den unge Zlatan får han frågan om vad han tycker om engelsk fotboll och svarar då:

– Nej, det är skit.

Men nu har han alltså ändrat sig.

Även efter att Zlatan och José var i samma klubb har deras vägar mötts. Som i den magiska sekvensen när Zlatan överraskade José Mourinho i tv efter Champions league-mötet mellan PSG och Chelsea 2014 (klippet hittar du här).

Klicka på bilden för att se bildspelet!

Zlatan har tidigare spelat i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och senast PSG.

Mer Zlatan Ibrahimovic från Café!

Zlatan tar fint avsked från landslaget i ny film – åker hem till Malmö med familjen

Så mycket pengar har Zlatan tjänat – sedan år 2001

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 14:04