Annons
Annons

Zlatan Ibrahimović är klar för Manchester United – återförenas med Mourinho

Så blev det klart till slut. Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna gör ett försök i ligan han en gång kallade ”skit”.

Olle Arnell
& Markus Thunberg

zlatan-manchester-united

Efter fyra år i franska Paris Saint-Germain FC avslutade Zlatan sin period i Frankrike med två mål i cupfinalen mot Marseilles. Under torsdageftermiddagen bekräftade han själv flytten till Manchester United genom att lägga ut den här posten på Instagram.

Annons

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

A photo posted by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

Det har länge spekulerats i vilken nästa klubbadress skulle bli. Spekulationerna har varit många – allt ifrån en comeback i Milan till att han skulle ersätta Higuain i Napoli. Han sägs även ha nobbat ett jättebud från Kina samtidigt som många har placerat honom i amerikanska MLS.

Gilla Cafe.se på Facebook

Nu är det dock klart att Zlatan återförenas med José Mourinho som tidigare i sommar blev kar som manager för Manchester United. Mourinho kommer närmast från jobbet som tränare i Chelsea. Mourinho och Zlatan har jobbat tillsammans tidigare, när den karismatiske portugisen tränade Zlatan i Inter.

Zlatan har tidigare vägrat brittiska Premier League. I filmen Den unge Zlatan får han frågan om vad han tycker om engelsk fotboll och svarar då:

– Nej, det är skit.

Men nu har han alltså ändrat sig.

Även efter att Zlatan och José var i samma klubb har deras vägar mötts. Som i den magiska sekvensen när Zlatan överraskade José Mourinho i tv efter Champions league-mötet mellan PSG och Chelsea 2014 (klippet hittar du här).

Klicka på bilden för att se bildspelet!

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Zlatan har tidigare spelat i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och senast PSG.

Mer Zlatan Ibrahimovic från Café!

Zlatan tar fint avsked från landslaget i ny film – åker hem till Malmö med familjen

Så mycket pengar har Zlatan tjänat – sedan år 2001

zlatan ibrahimovic manchester united

Annons

Dela (275)
Tweeta

Annons


Laddar