Annons

Zlatans nya projekt – succéboken blir till långfilm

Zlatan Ibrahimovic har inte varit sysslolös utanför fotbollsplanen de senaste månaderna. I dag avslöjades att hans nya projekt är en långfilm baserad på succéboken "Jag är Zlatan".

Nanna von Knorring
Foto IBL/Albert Bonniers Förlag
Zlatans nya projekt – succéboken blir till långfilm

Zlatan Ibrahimovic i PSG-tröjan.


Sex år sedan tog sig biografin Jag är Zlatan in i var och varannan bokhylla i Sverige och nu är Zlatan Ibrahimovic redo för nästa steg – enligt Sportbladet kommer boken nu att bli en långfilm.

Det är David Lagercrantz som författade biografin tillsammans med Zlatan som jobbar på manuset.

Annons

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och att jag tror att det kan att bli väldigt bra. Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter igång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken, säger David Lagercrantz till Sportbladet.

Gilla Cafe.se på Facebook

Manuset ska vara klart i mars 2018 och filmen kommer följa Zlatan från barnsben till ung vuxen i Juventus, skriver Sportbladet.

– Jag kan säga så mycket som att det är en skildring av tillblivelsen av Zlatan. Uppväxten är ju det som också är själva dramat i boken: den amerikanska drömmen på svenska för första gången, säger David Lagercrantz till tidningen.

Det ska vara produktionsbolaget B-Reel Film kommer att producera filmen. Även Zlatan Ibrahimovic kommer gå in med pengar och vara involverad i arbetet med filmatiseringen av biografin som såldes i över 800 000 exemplar i Sverige.

Annons

Dela (18)
Tweeta

Annons


Laddar