Hoppa till innehåll

10 grejer du alltid ser på Facebook

Jonas Strandberg

Facebook är ju utan betydande konkurrens åldringen av alla sociala medier. Som resultat av det råder en mycket speciell stämning i just det flödet. Här är 10 grejer du alltid ser på Facebook.

1. ”Vem är det?”

Inte bara när årets Nobelpristagare i litteratur tillkännages, utan verkligen varenda gång en offentlig person nämns i något sammanhang. Riktigt hög demensfrekvens i kommentarsfältet, där folk ännu inte lärt sig stilla sin nyfikenhet genom en googling.

2. ”Släpp ut mig!”

På tal om demensfrekvens. Det finns alltid någon som rakt ut i luften begär att bli utsläppt ur en grupp, som hen inte vet hur hen hamnat i.

3. ”Gillat och delat.”

Ett utmärkt sätt att sondera vilka av ens vänner som eventuellt stoltserar med tvåsiffrig IQ, är att se om någon av dem deltar i en butiks tävling och därefter berättar att de deltagit.

4. ”Grattis”

Gratulationer på Facebook blir alltmer sällsynta, men avsaknaden av ett grattis är bättre än ett ruskigt slappt ”Grattis” helt utan skiljetecken, bara hängandes i luften. Ibland är ingen ansträngning alls faktiskt bäst.

Foto: Getty Images

5. En 50-plussare öppnar upp om exempelvis sin ADHD

Gärna i en väldigt lång text, helt utan radbrytningar som alltid kräver att man klickar på ”läs mer”. Ironiskt, för en sån här text har man aldrig någonsin lust att läsa mer av.

6. Riktigt fula bilder på måltider

Klyschan om sociala medier stämmer fortfarande på Facebook. Man blir dock förvånad att Fredrik från Borås fortfarande inte har lärt sig stänga av blixten när han fotar sin lite påbörjade pannbiff med lök.

7. Testresultat

Kan exempelvis vara en bild med en enklare ekvation. 118 kommentarer under som alla korrekt svarar ”8” och så en riktigt borttappad stackare som svarar 14. Så scrollar man ner och ser att samma person, två veckor tidigare, även då har svarat 14.

8. ”Klicka inte på några länkar från mig”

Nej, det hade jag nog inte tänkt göra ändå Fredrik. Även om du inte hade varit hackad.

9. ”Det är verkligen möjligt…”

”…att köpa en iPhone X för några kronor, precis som jag gjorde!!! Här har du rabattkoden: GIDKOPRXCX klistra in den i Google -sökrutan. Min iPhone levererades nästa dag! Detta är inte lögn!  🙂 Idag är det sista dagen, så jag råder dig att skynda på! <3”

10. ”Stig har bjudit in dig att gilla Fanta”

Varför ens pappa väljer att bjuda in en att gilla populära varumärken är inte helt klarlagt, men den luddiga PR-entusiasmen är det inget fel på.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.